Eén boek, duizend gesprekken …

Dit jaar zijn er in november voor het eerst geschenkboeken in zowel de bibliotheek en scholen als eenmalig ook in de boekhandel. In bibliotheken gaat iedereen in gesprek over De wandelaar, op scholen gaan leerlingen in gesprek over Katvis. Om mensen warm te maken voor de feestdagen met stapels boeken als cadeau, geven boekhandels De jaloezieman cadeau.

Eén boek, duizend gesprekken: Over de grens
Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek. Het afgelopen jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich voornamelijk tussen vier muren afspeelde. Onder andere om te laten zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren is het thema van Nederland Leest 2021: Over de grens.

Nederland Leest: De wandelaar
In de bibliotheek zullen duizenden gesprekken plaatsvinden aan de hand van het geschenkboek van Adriaan van Dis, een heruitgave van zijn bestseller De wandelaar. Extra bijzonder aan deze speciale Nederland Leest-editie is het nawoord van schrijver Margot Dijkgraaf. In november delen bibliotheken meer dan een kwart miljoen exemplaren gratis uit aan bezoekers en gaan lezers samen in gesprek over boek en thema.

Nederland Leest junior: Katvis
Op scholen zullen de gesprekken gaan over de heruitgave van Katvis van Tjibbe Veldkamp. Het geschenk voor Nederland Leest Junior is voor groep 7 en 8 en vmbo-leerlingen in jaar 1 en 2. Meer dan 97.000 exemplaren van Nederland Leest junior zorgen dit jaar voor gesprekken in de klas.

Daarnaast zet Nederland Leest-ambassadeur Abdelkader Benali zich in dit najaar in voor de campagne. Hij doet bibliotheken aan en gaat in gesprek over lezen, het thema Over de grens en het geschenkboek van Adriaan van Dis. Ook kiest Benali een aantal gedichten uit die goed bij het thema passen en schrijft hij zelfs een speciaal themagedicht dat aansluit bij Over de grens.

Cadeaucampagne: De jaloezieman
Met de feestdagen in aantocht geeft de boekhandel bij besteding van minimaal € 15,- het spannende geschenkboek De jaloezieman van Jo Nesbø cadeau aan klanten. Lees hier meer

Meer over Nederland Leest vind je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *