Eindbestemming – Marjolein van der Gaag & Marcella Kleine – Recensie

Eindbestemming-framedEindbestemming is een bundel met acht korte spannende verhalen, geschreven door Marjolein van der Gaag en Marcella Kleine. Eerder hebben ze samen de zomerthriller Hels geschreven, deze keer hebben ze gekozen voor een aantal korte verhalen. Verhalen waarbij een zorgeloze vakantie plots kan uitmonden in een nachtmerrie.

Marjolein van der Gaag is freelance journaliste en auteur. Eerder schreef ze de thrillers Neerslag (2015), Palm Village (2013) en Gevaarlijk spel (2012).
Marcelle Kleine werkt met mensen die door psychische problemen zijn vastgelopen of delicten hebben gepleegd. Daarnaast schreef zij de psychologische thrillers Souvenir (2015) en Schemergebied (2014) en de spannende romans Schijnvertoning (2012) en De Voltooiing (2012).

‘Op mijn tenen loop ik het bos in omdat ik niet gehoord wil worden. Voor wilde dieren ben ik niet bang, maar de afgelopen nacht spookt nog door mijn hoofd. Heeft hij een ander en wil hij mij uit de weg ruimen?’

De verhalen zijn grotendeels geschreven vanuit de eerste persoon, alleen Marcella heeft een keer gekozen om van perspectief te wisselen en een verhaal vanuit de derde persoon te schrijven. Korte verhalen schrijven lijkt makkelijk maar het is een kunst om in een beperkt aantal woorden een kort verhaal op juiste wijze op te bouwen en af te sluiten. Tevens moet dan in het geval van een spannend verhaal ook de spanning op een correcte manier toegevoegd en opgebouwd worden.
Met de verhalen in Eindbestemming is dit goed gelukt. In het ene verhaal is vanaf het begin de spanningsboog op hoog niveau, in het andere verhaal wordt deze na een inleiding langzaam opgevoerd. Verhalen met een verschillende opbouw, soms een stukje psychologie en allemaal met een onverwachte afloop. Van te voren is niet te voorspellen hoe het gaat eindigen wat de lezer van begin tot eind nieuwsgierig houdt en de fantasie laat prikkelen. Vakanties in het buitenland of in Nederland die gruwelijk mis kunnen gaan.

Met Eindbestemming laten Marjolein en Marcella zien dat ze het talent hebben om leuke en spannende korte verhalen te schrijven. Vooral Marjolein; terwijl ze in haar boeken soms iets te uitvoerig kan zijn, weet ze in deze korte verhalen alles precies goed te doseren. Wat mooi is om te zien dat de schrijfstijlen van de auteurs zo goed met elkaar matchen. Zelf lees ik niet zo graag verhalenbundels, maar nadat ik deze bundel had gelezen was mijn eerste reactie: moeten ze vaker doen. Een mooie bundel spannende verhalen voor in de vakantiekoffer en mocht je de boeken van deze auteurs nog niet gelezen hebben dan is Eindbestemming een leuke kennismaking.

4 ster
Deze recensie is eerder gepubliceerd op VrouwenThrillers.nl

 

Titel: Eindbestemming| Marcella Kleine & Marjolein van der Gaag
Uitgever: Uitgeverij Poorten| ISBN: 97890823200|Blz: 151

Eindbestemming is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com
Boekenroute.nl
Bruna.nl
AKO.nl
Eci.nl

© 2016, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *