Gekortwiekt – Debora Elisabeth – Recensie

gekortwiekt-framed

De vlammen in zijn ogen wakkeren aan, ze vinden mijn ziel. We zijn verbonden, voor altijd. ‘Wat er morgen ook gebeurt,’ verzucht hij, ‘vergeet nooit dat ik van je hou. Nooit!’ Ik schud mijn hoofd. ‘Ik beloof je dat ik dat nooit zal doen. Ik ben de jouwe, voor altijd.’”

Ab en Ava zijn nieuw op school. Twee bloedmooie jongeren alleen is er wat mysterieus met hen. Brian en zijn klasgenoten Jason en Renske weten niet helemaal wat ze ervan moeten denken. Ava en Ab zijn een stel, maar wel een vreemd stel. Ondanks dat ze een stel zijn, versiert Ab andere meisjes. Meisjes die de aantrekkingskracht van Ab niet weerstaan. Brian is nog bezig zijn relatiebreuk met Tara te verwerken. Hij houdt nog wel van haar, maar er is teveel gebeurd. Tara probeert het weer goed te maken, alleen Brian heeft hier absoluut geen zin meer in en hij voelt zich aangetrokken door Ava. Dichtbij Ava komen lukt niet, telkens steekt Ab daar een stokje voor. Er is veel geheimzinnigheid rond Ava en Ab, en wat de klasgenoten niet weten is dat Ab en Ava een geheim verbergen…

Gekortwiekt wordt verteld vanuit een wisselend perspectief en bestaat uit korte hoofdstukken. Brian en Ahavael (Ava) komen het meeste aan het woord. Op de cover zie je een mooie, jonge blonde vrouw, gehuld in een jurk van veren zitten. Het is alsof de vrouw recht in de lens kijkt en uit haar houding krijg je het idee dat er wel wat is, maar dat zij daarin berust. De jurk van veren zal duidelijk worden en ik vind dat de cover perfect bij het verhaal past, tevens als zal blijken de titel.

Dat Brian niet lekker in zijn vel zit, komt sterk naar voren in deze novelle. Tara heeft hem veel pijn gedaan en het doet hem allemaal nog veel verdriet. De daarbij behorende gevoelens weet Debora mooi en helder te beschrijven, waardoor deze gevoelens zeer tastbaar worden. Naast het verhaal van Brian lezen we over Ava en haar relatie met Ab. Wat er precies met dit stel is, kom je nog niet achter, maar Ava wordt vreselijk behandeld door Ab en je hoopt alleen maar dat het Brian lukt om hier een einde aan te maken.

Ik kan niet anders dan van hem houden. Ik moet, anders is de prijs te hoog.”

Deze novelle grijpt je door de geheimzinnigheid en het mysterieuze, maar ook door de sterk neergezette gevoelens van de jongeren. Je wordt meegevoerd naar een dramatische ontknoping, zo een waar je de rillingen van  krijgt. Net als met haar debuut Vergeef haar, combineert Debora een young adult met een vleugje mystiek, wat de spanningsboog ten goede komt. Dit korte verhaal lees je zo uit, niet alleen vanwege de lengte van het verhaal, ook door de epische schrijfstijl van Debora. En hiermee bewijst ze dat ze ook prima in staat is om op correcte wijze een novelle te schrijven. Super gedaan!

4 ster

itel: Gekortwiekt| Auteur: Debora Elisabeth
E-book novelle, verschijnt 20 november 2016
 
Bestel Gekortwiekt voor slechts 1,99 via Kobo, Bol.com, ITunes, Amazone of Googleplay

© 2016, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *