Gerda van Wageningen vertelt

Gerda van Wageningen vertelt

‘Ik was zes, in die rampnacht van 1953. Een oom en tante kwamen bij ons in huis toen ze geëvacueerd waren. Niet voor een paar dagen, maar voor maanden. Nog meer familieleden werden opgevangen bij mijn grootouders. De meesten waren zo goed als alles kwijt. De beesten waren verdronken. De boerderijen stortten in. De toekomst was onzeker. Mijn oom en tante kregen mijn slaapkamer, om toch een beetje privacy te hebben. Ik sliep in die tijd op de grond. Ik zie ze nog komen, met dat halfgevulde kussensloop, waarin alles zat wat ze op hun vlucht naar de zolder mee hadden kunnen nemen.

Nu, vijfenzestig jaar later, heb ik het verhaal van de watersnoodramp kunnen optekenen in de roman Het water komt. De inspiratie voor deze roman vormen mijn eigen ervaringen, die van mijn familie en die van vele anderen. Zo is het een boek geworden dat heel persoonlijk voor me is en dat toch voor velen herkenbaar is. Zelfs voor mensen die de watersnoodramp niet hebben meegemaakt, maar die wel op een bepaald moment in zijn leven het gevoel heeft meegemaakt dat alles lijkt te worden weggeslagen en de toekomst onzeker is. Onzeker, maar niet verloren!’

Het water komt – Gerda van Wageningen – ISBN 9789401911429 – gebonden – 224 blz. – € 16,50 verschijnt in Z&K Romanserie januari 2018

Leesfragment

Boekpresentatie Het water komt
De feestelijke boekpresentatie van Het water komt is op 25 januari 2018 in Watersnoodmuseum
Weg van de Buitenlandse Pers 5
4305 RJ Ouwerkerk
Aanvang programma 15.00 uur

U bent van harte welkom om deze presentatie bij te wonen! We ontvangen graag bericht van uw komst. Klik hieronder om u aan te melden.
Klik hier voor aanmelden

Zomer & Keuning Uitgevers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *