Achter gesloten deuren – B.A. Paris – Recensie

achter-gesloten-deuren-framedBA Paris woont momenteel in Frankrijk, waar ze samen met haar man een talenschool runt. Ze is van Frans-Ierse komaf maar groeide op in Engeland. Achter gesloten deuren is haar thrillerdebuut.

Als je begint met lezen van Achter gesloten deuren, denk je te lezen over een perfect echtpaar. Jack, een goed uitziende, rijke man en Grace, zijn charmante vrouw. Vrienden zijn uitgenodigd voor een diner en Jack is charmant en onderhoudend, terwijl Grace een perfect diner heeft bereid voor hun gasten. Alles draait om perfectie. Maar toch krijg je dan al een beetje een gevoel dat er iets niet klopt. Want Jack en Grace zijn altijd samen. Grace komt nooit alleen op visite, ze is nooit bereikbaar als men haar belt, altijd is Jack bij haar in de buurt. Is dit echt ware liefde, het perfecte huwelijk?

Afwisselend lezen we in Achter gesloten deuren het heden en het verleden, verteld vanuit Grace’s perspectief. Al snel komen we erachter dat Jack helemaal niet zo perfect is. Jack is een man met een narcistische persoonlijkheid, met een gebrek aan emotie. Eerst leek het voor Grace de perfecte man, maar eenmaal getrouwd laat Jack een hele andere kant van zichzelf zien. Een beangstigende en misselijkmakende kant en het duurt niet lang voordat je als lezer een gruwelijke hekel aan Jack krijgt.

In gedachten leef je continu met Grace mee en probeer je haar te helpen oplossingen te vinden. De oplossing waarmee zij zich kan verlossen van deze afschuwelijke man. De beklemmende sfeer is intens voelbaar, net als de machteloosheid en wanhoop van Grace. De wijze waarop Jack haar manipuleert is walgelijk en hij weet zout in de ogen van anderen te strooien. Regelmatig heb je de neiging zelf die anderen wakker te schudden zodat ze zien wat voor verschrikkelijke man Jack is. Toch blijkt op de allerlaatste bladzijden dat Jack niet iedereen voor de gek heeft kunnen houden, mooie afsluiting!

Achter gesloten deuren vangt je en laat je pas los bij de laatste bladzijde, een origineel en indringend verhaal waar het draait om perfectie en manipulatie. Een debuut waar je U tegen zegt!

4 ster

 

Deze recensie is eerder gepubliceerd op VrouwenThrillers.nl

 

Titel: Achter gesloten deuren|Auteur: B.A Paris
Uitgever: Ambo|Anthos| ISBN: 9789026336898
Vertaling: Ireen Niessen

Achter gesloten deuren is vanaf 11 oktober verkrijgbaar (maar nu al te reserveren) bij de lokale boekhandel of via:
Bol
Bruna
Libris
AKO
Eci

 

© 2016, Wendy. All rights reserved

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *