4 sterren,  Beoordeling,  Genre,  Thriller

Handelswaar – Karin Hazendonk – Recensie

  • Titel – Handelswaar
  • Auteur –  Karin Hazendonk
  • Uitgever – Scelta Publishing
  • Uitgave – Paperback en ebook
  • ISBN –  9789491884184
  • Verschenen –  oktober 2014
  • Genre – Thriller

Handelswaar is het eerste deel van de reeks Van Dijk & Ahmadi. Het is de tweede thriller van Karin Hazendonk die uitgebracht wordt. Het verhaal begint met de begrafenis van Marjan, een meisje van 15 jaar oud dat maandenlang spoorloos verdwenen was. Ze is teruggevonden, misbruikt en vermoord. Een paar maanden later wordt er een dode vrouw in een park gevonden. Monique is als eerste op de plaats delict aanwezig. Monique is net afgestudeerd als forensisch rechercheur en dit is haar eerste zelfstandige opdracht. Binnen korte tijd wordt er weer een lichaam gevonden, achter een magazijn van een supermarkt. De moorden lijken op elkaar. Dan blijkt er nog een slachtoffer te zijn, maar deze vrouw heeft het gelukkig overleefd. De vrouw geeft een korte verklaring af en geeft Monique en haar collega Herman de woorden die de vrouw van de belager heeft gekregen.

‘Twaalf maanden in een jaar, twaalf moorden in twaalf dagen. Vierentwintig uren in een dag, vierentwintig ledematen: mijn trofee. Zestig minuten in een uur, zestig…

Eén van de vermoorde vrouwen is een psychologe. Tijdens het onderzoek stuiten de rechercheurs op een dossier van de 16-jarige Lisa, een dossier dat belangrijke informatie bevat. Wat is er met Lisa gebeurd en wat is het verband met de vermoorde vrouwen?

Handelswaar bestaat uit meerdere verhaallijnen, waarvan het verhaal van Monique in de eerste persoon wordt verteld. De personages komen innemend over op mij en ook hun privéleven blijft niet onbesproken, waardoor het gewoon mensen zijn, zoals jij en ik. De personages zijn zodanig neergezet dat ik wel met ze mee moest leven. Doordat de spanning van een gelijkmatig niveau is en ik voldoende getriggerd bleef, heb ik dit boek in een vlot tempo uitgelezen. Eén klein minpuntje was de wisseling tussen de verhaallijnen, deze had van mij wat soepeler gemogen. Heel soms was ik even de draad kwijt en moest ik een stukje teruglezen. Handelswaar is een verhaal waar ik goed mijn aandacht bij moest houden, maar wel met een schrijfstijl die mij aanspreekt.

Laat hij het niet in zijn hoofd halen! Dat kost hem zijn leven!

Er zijn een aantal thema’s verwerkt in het boek, die realistisch zijn beschreven door Karin. Thema’s die helaas nog veel te veel actueel zijn, zoals kindermisbruik en loverboys. Iets waar ik me heel kwaad over kan maken en dit overkwam mij ook regelmatig tijdens het lezen van Handelswaar.

Het ergste van dit alles was nog de onverschilligheid……

Handelswaar heeft een open einde, wat ik jammer vond. Ik had graag willen weten hoe het verhaal afloopt. Maar deel 2 staat inmiddels op mijn verlanglijstje. Ik moet nog wel even geduld hebben, het boek zal rond november volgend jaar verschijnen.

sterstersterster

Handelswaar heb ik gelezen voor VrouwenThrillers.nl.

Handelswaar is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, auteur of bij Bol.com

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: