Hendrik Groen wint de NS Publieksprijs – Persbericht

Amsterdam, 23 november 2016

PERSBERICHT

Hendrik Groen wint de NS Publieksprijs 2016 en schenkt het prijzengeld aan Stichting De Tijdmachine 

pogingen-iets-van-het-leven-te-maken

Hendrik Groen heeft de NS Publieksprijs 2016 gewonnen met het boek Pogingen iets van het leven te maken. Dat werd vanavond bekendgemaakt in De Wereld Draait Door. Groen kreeg 26 procent van de stemmen.

Hendrik Groen schenkt het prijzengeld aan Stichting De Tijdmachine. Zij organiseren hiervan vijf ouderwets gezellige Gouwe Ouwe-avonden voor in totaal 500 ouderen. Een van deze avonden zal georganiseerd worden in het woonzorgcentrum van Dien en Stien, de twee bejaarde dames die vanavond aanwezig waren bij de bekendmaking in De Wereld Draait Door.

Pogingen iets van het leven te maken staat bijna twee jaar onafgebroken in De Bestseller 60 en de vertaling verschijnt in 33 landen. In het najaar van 2017 zal bij Omroep MAX de gelijknamige tv-serie te zien zijn, met hoofdrollen voor Kees Hulst, André van Duin en Olga Zuiderhoek. Begin 2016 verscheen het succesvolle vervolg Zolang er leven is. Van zijn geheime dagboeken zijn al meer dan 250.000 exemplaren verkocht.
 
In zijn eerste dagboek, Pogingen iets van het leven te maken, dat in juni 2014 verscheen bij uitgeverij Meulenhoff, laat Hendrik Groen de lezer een jaar lang meeleven met het wel en wee in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Als antwoord op het eeuwige klagen, het zuchten en steunen, de halsstarrigheid en het misplaatste ongeduld van bejaarden richt Groen samen met zes medebewoners de rebellenclub Omanido (Oud-maar-niet-dood) op. Door zijn scherpe gevoel voor humor, eerlijke bespiegelingen over ouder worden en kritische kanttekeningen bij de ouderenzorg in Nederland heeft Hendrik Groen de harten van vele lezers, boekhandelaren en critici veroverd.

 

Meulenhoff

 

© 2016, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *