Het Boekanier Dossier – review

Een hele tijd geleden ontving ik van Ruud Kool van Puzzelpost.nl een heel mooi pakket, Het Boekanier Dossier. Door omstandigheden kwam het er niet eerder van om dit pakket te reviewen, maar van de week had ik eindelijk een paar uurtjes over.

Met Het Boekanier Dossier los je zelf een oude vermissingszaak op, alleen of met je vrienden.

Beleef het verhaal van de zusjes Boekanier. Over hun geheimzinnige vader, die de hele wereld rondreist. Over de negentienjarige Abigail die ontdekt dat in het dorpje Oostzoom mensen op onverklaarbare manier verdwijnen, en op onderzoek uitgaat. En over de jongere zus Helena die achterblijft in Amsterdam, tot ze opmerkt dat ze al weken niets meer van Abby heeft gehoord…

 

Als je dit pakket besteld krijg je eerst een brief toegestuurd. In deze brief vraagt prof. Helena Boekanier om hulp bij de zoektocht naar haar zus. Mocht je dit pakket cadeau geven aan iemand dan is er de mogelijkheid een persoonlijk bericht aan de brief toe te voegen.

Een paar dagen later volgt een postpakket met hierin het dossier met alle aanwijzingen en bewijssstukken die Helena over de jaren heeft verzameld. Nu is het pakket compleet en kun je beginnen verschillende raadsels op te lossen. Met hierbij de bedoeling te ontdekken waar Abigail is gebleven. Alleen of samen met vrienden…

 

Eerst lijkt het allemaal makkelijk vanwege de vele bewijsstukken, maar veel bewijsstukken dragen weer een geheim in zich. En ook die geheimen moet je zien te ontrafelen. Ook is het soms best een gepuzzel en is er wat knip- en plakwerk nodig. Alle bewijsstukken zien er levensecht uit zoals een rijbewijs met echte brandvlekken en opengescheurde poststukken met afgebladderde postzegels. Foto’s die niet te onderscheiden zijn van echte oude foto’s zoals uit het album van opa of oma.

Ik moet je eerlijk bekennen dat het mij best tegenviel. Er is veel zoekwerk voor nodig om steeds een stukje verder naar de oplossing te komen. Gelukkig kan je ook naar de site van Puzzelpost.nl waar je hints kunt vinden die je een eind op weg kunnen helpen. Maar om het spel zo leuk en spannend mogelijk te houden wacht je natuurlijk zo lang mogelijk voordat je naar de hints gaat kijken. En ook al kunnen de hints je wat op weg helpen, voor de echte oplossing zul je toch echt zelf nog even moeten speuren. Ik ben inmiddels al een heel eind gekomen, zonder en met hulp van de hints en hoop een volgende keer de oplossing te kunnen vinden.

 

Ben je fan van Escape Rooms dan is dit spel echt iets voor jou. Het Boekanier Dossier is ontworpen voor 1 tot 4 detectives. Het kan ook met een grotere groep, maar dan heeft niet iedereen altijd iets te doen. Het is in een avond uit te spelen maar er zit geen tijdslimiet aan dus je kunt gerust weer even wegleggen en een andere avond verdergaan.

En de prijs van Het Boekanier Dossier lijkt hoog maar als je goed bedenkt wat een avondje theater of een avond naar de kroeg kost …

Met dank aan Puzzelpost voor het reviewen van dit geweldige spel.

Wendy Wenning

Voor het bestellen en voor meer informatie over Het Boekanier Dossier, klik hier.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *