Het is overal – Minke Maat – Persbericht

Persbericht
Groningen, mei 2016

Het is hoe de zon je wimpers vlindert.

Minke Maat schrijft vierde dichtbundel: Het is overal

In mei 2016 verschijnt bij Uitgeverij Palmslag de dichtbundel Het is overal van Minke Maat. Dit boek bundelt behalve Minke’s nieuwste gedichten ook de mooiste die eerder in haar boeken Meifeest, Een kus op je gedachten en Water op pootjes verscheen. Minke beschrijft in haar nieuwe boek de kleine en grote dingen uit het leven. En voor je het weet zie je na het lezen van haar gedichten zelf ook: het is overal.

Hondenoren die in de regen hangen als pijpestelen of een donzig dutje doen. Houden van dat wil glanzen en de zon die je wimpers vlindert. En ook een simpel streepje hier of daar kan heel veelzeggend zijn: poëzie is overal. Minke Maat exposeert in haar vierde dichtbundel Het is overal schilderijtjes van woorden. Ze schrijft op een luchtige manier over de leuke en mindere dingen van alle dag. Ze laat je even stilstaan bij wat je wel weet, maar soms niet ziet.

Over Minke Maat
Er is bijna niets leukers te bedenken dan spelen met woorden. Dat is dan ook wat Minke Maat(1974) het liefste doet. Ze schrijft gedichten en teksten, op maat voor speciale gebeurtenissen of voor ‘gewoon’ zomaar. Fotograferen en schilderen geven daarnaast extra glans aan haar woorden door ze te combineren tot kleurrijke poëziekaarten. En dat er nog meer met woorden kan, laat Minke samen met zus en goudsmid Sanne zien in de poesiëraden van hun gemeenschappelijke MaatKwadraat.

Op www.minkemaat.nl schrijft Minke regelmatig een column over het dagelijks leven dat ze deelt met man Piet, zoon Donald, dochter Billy en Duitse Staande Tommy.

Het is overal is voor € 12,50 verkrijgbaar in alle boek(web)winkels en in de webshop op www.palmslag.nl (ISBN: 978 917 7341 9, 60 pagina’s softcover)

 

 

© 2016, Wendy. All rights reserved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *