Het is overal – Minke Maat – Recensie

Het is overal-framed

Minke Maat (1974) is dichter, schrijver en fotograaf. Daarnaast maakt ze deel uit van atelier MaatKwadraat, dat poëzie en sieraden combineert tot poësieraden. Eerder schreef Minke de dichtbundels Meifeest, Een kus op je gedachten en Water op pootjes. Het is overal bevat naast nieuwe gedichten ook gedichten uit haar eerdere bundels. Tevens vindt je in de bundel een qr-code. Scan de qr-code met je smartphone en lees via de link een regelmatig wisselend gedicht.

De cover van Het is overal heeft een vrolijke uitstraling en die vrolijkheid zie je in een aantal gedichten terug. Door met woorden te spelen ontstaan er korte gedichten die gaan over alledaagse dingen. Op luchtige wijze schrijft ze over de leuke en minder leuke dingen in het leven. Gedichtjes die mij lieten glimlachen maar ook gedichtjes waar je even bij na moet denken en even bij stil blijft staan. Gedichtjes waaruit veel liefde spreekt.

“van jou houden
van jou houden
duurt langer dan voor even

het is je liefhebben zonder eind
als de liefste en mooiste
van mijn leven

draag ik je in mijn hart
voor altijd”

Door het spelen met woorden presteert Minke het om met deze kleine, korte gedichtjes heel veel te vertellen. Aanspreekbare gedichtjes waarin verschillende gevoelens geuit worden. Geluk, liefde maar soms ook wat verdriet of gewoon een slechte dag…

“dagje
een beetje ziek
misschien wat moe

niet te, geef
er eens aan toe”

Het is overal lees je in eerste instantie snel uit en dat is best jammer, maar dit is een bundel om in je nabijheid te houden en regelmatig weer even open te slaan. Want de kleine en grote dingen uit het leven zijn er altijd en overal.

Deze recensie is eerder gepubliceerd op Boekenbijlage.nl

Titel: Het is overal| Auteur: Minke Maat
Uitgever: Palmslag|ISBN: 9789491773419| Blz: 60

Het is overal is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Uitgeverij Palmslag (hier kun je ook een voorpublicatie vinden)
Bol.com
Bruna.nl
Boekenwereld.com
AKO.nl
Eci.nl

© 2016, Wendy. All rights reserved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *