Het overgebleven kind – Rhiannon Navin – Recensie

Een ontroerende roman over rouw binnen een gezin.

De zevenjarige Zach is getuige van een gruwelijke schietpartij op zijn school, waarbij vijftien kinderen omkomen, onder wie zijn oudere broer Andy. Vanaf dat moment is Zachs leven opgedeeld in de periode voor én de periode na de schietpartij. Omdat Andy vaak gemeen tegen hem was, is Zach soms blij dat zijn broer er niet meer is. Maar mag dat wel?
Het liefst heeft Zach dat alles weer normaal is, want hij weet niet hoe hij met het verdriet van zijn ouders en met zijn eigen gevoelens moet omgaan. Hij wil dat zijn moeder er weer voor hem is, in plaats van dat ze alleen maar met de dader bezig is. En hij wil dat zijn vader naar hem kijkt en niet dag in dag uit naar buiten staart. Om een gevoel van geborgenheid te hebben, trekt Zach zich terug in de kledingkast van Andy. Daar vindt hij rust en ontspint zich een heel nieuwe wereld voor hem.

Lees hier de eerste pagina’s

Het overgebleven kind heb ik gelezen voor Boekenbijlage, met dank aan Harper Collins voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Voor mijn recensie klik hier

Titel: Het overgebleven kind|Auteur: Rhiannon Navin
Uitgever: Harper Collins|ISBN: 9789402700787|Blz: 384
Verschijningsdatum: januari 2018

Het overgebleven kind is verkrijgbaar bij elke (online)boekhandel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *