Het Solarkompas – Marc van den Hoven – Recensie

  • Titel – Het Solarkompas
  • Auteur – Marc van den Hoven
  • Uitgever – Boekscout.nl
  • Aantal pagina’s – 324
  • Uitgave – Paperback
  • ISBN –  9789402217254
  • Verschenen –  juni 2015
  • Genre – thriller

Coverfoto Solarkompas-framed

Glenn Holdvast is ambulance verpleegkundige en na een dramatische periode probeert hij zijn leven weer op te pakken. Als hij gevraagd wordt om als medisch begeleider mee te gaan met een groep archeologen, grijpt hij dit met beide handen aan. De perfecte mogelijkheid om zijn zinnen te verzetten en een nieuw begin te maken. De reis gaat naar Caïro, Egypte. Al op de eerste dag dat de archeologen een locatie onderzoeken vindt Glenn een artefact. Dit artefact, “Het Solarkompas” is in de tijd van Cheops verloren gegaan. Wat de archeologen en Glenn niet weten is dat “Het Solarkompas” een belangrijk geheim bevat. Ze worden door het artefact naar diverse mythologische plekken op aarde geleid en langzamerhand wordt duidelijk welk doel “Het Solarkompas” heeft.

Onlangs werd mij gevraagd Het Solarkompas te lezen en te recenseren. Het boek sprak mij wel aan en zo gezegd, zo gedaan. Ondanks de informatie die ik over het boek had, wist ik toch niet precies wat ik moest verwachten van het boek. De cover deed mij een beetje denken aan een fantasyverhaal. Na het boek gelezen te hebben klopt dat misschien ook wel een beetje, maar het is meer dan dat…

Het eerste hoofdstuk van Het Solarkompas speelt zich af in Egypte, 2566 voor Christus. In dit hoofdstuk kom je te weten hoe het artefact verloren is geraakt. Daarna wordt er een sprong in de tijd gemaakt en belanden we in Canada in het jaar 2012. We maken kennis met Glenn en het drama wat hij meemaakt. Een hartverscheurend drama waardoor je als lezer al meteen een zwak voor Glenn krijgt. In dit boek is de hoofdrol aan Glenn toebedeeld, Glenn is als het ware de uitverkorene.

Wat mij al snel opviel was de poëtische, gedetailleerde en beeldende schrijfstijl. Het koste mij weinig moeite om datgene wat ik las voor me te zien en deze levendige beelden door mijn hoofd te laten spoken. Het voelde alsof ik middenin een film zat en alles van dichtbij meemaakte. Een film waarin de nodige ruimte is om de fantasie te laten spreken en waarnaar je moet blijven kijken.

Het witte, heldere licht in de verte werd duidelijker, feller, bijna tastbaar. Het verlangen om er door omringd te worden, was onweerstaanbaar en intens. Het was zuiver wit licht puur. Geen pijn meer, geen angst, geen twijfel.

Het Solarkompas is een spannende thriller met veel avontuur in een filmische setting maar dat niet alleen. In dit spannende verhaal zit ook een boodschap naar ons allen verweven. Een duidelijke boodschap dat de mensheid al jaren verkeerd omgaat met de Aarde. Het boek verteld over Nikola Tesla, een uitvinder die mij tot nu toe onbekend was. Deze uitvinder heeft de industriële revolutie ingeluid en had dé oplossing om energie voor iedereen schoon en gratis aan te bieden. Maar gratis kon natuurlijk niet, er moest aan verdiend worden. Als de overheid van Amerika hem was blijven steunen had de mensheid nu niet al die problemen met het milieu gehad. Doordat materialisme het belangrijkste is geworden, vernietigd de mensheid de Aarde.

Met andere woorden, wat dit boek wil zeggen is dat er weer meer respect voor de natuur en alles er omheen moet komen. Dat wij anders moeten gaan denken. Niet het materiële is belangrijk, maar deel, heb lief, leef met respect voor en in de natuur.

Je lichaam, je omgeving en alle luxe die je om je heen verzameld hebt, kunnen je je goed laten voelen. Maar als je geest de verkeerde perceptie heeft, kun je jezelf te gronde richten…

Voor wie graag een spannend boek leest, maar ook de nodige diepgang zoekt in dat boek, kan ik Het Solarkompas zeker aanraden. Een combinatie tussen spanning, avontuur en een wijze levensles.

sterstersterster

Over de auteur

Marc van den Hoven 12 mei 2015-66-2 (Large)

Marc groeide op in een bovenwoning van een technisch familiebedrijf in het centrum van Oss. Na zijn middelbare school ging Marc de verpleging in. Na tien jaar medische ervaring, onder andere in revalidatie en terminale zorg, kroop zijn bloed richting sales en management. Hij werkte vervolgens in de commerciële sector bij diverse multinationals, gericht op medical devices en farma. Door zijn levendige geest en inspiratie besloot hij te gaan schrijven. Zijn motto: ‘Durven is loslaten.’

Voor de website van Marc van den Hoven klik hier.

Met dank aan Marc van den Hoven voor het beschikbaar stellen van een leesexemplaar.

Het Solarkompas is o.a. verkrijgbaar bij Boekscout.nl.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *