Het Supercoole, Supergrappige, Superheldenboek – Diverse auteurs – Recensie

Dit boek zit boordevol spanning met tien verschillende superheldenverhalen. Sommige superhelden zijn superkrachtig, terwijl anderen hun krachten nog moeten ontdekken en eigenlijk specialer zijn dan ze denken. Er zijn superhelden die goed kunnen rekenen, er zijn er die eruitzien als nijlpaarden of die zich kunnen transformeren in elk dier. Sommigen kunnen papieren voorwerpen tot leven brengen, geesten zien of door de tijd reizen. En ja, er zijn zelfs superhelden die op televisie verschijnen.

Het Supercoole, Supergrappige, Superheldenboek is geschreven door Kim Braekevelt, Rob Baetens, Nico de Braeckeleer, Annick Bardijn, Erik Persoons, Marina Defauw, Maja Vermeulen, Tom Bergs, Marie Uiterwijk, Bieke Vanlaeken en Hanne Goorickx.

Nico de Braeckeleer heeft het verhaal Planeet S geschreven, een planeet waar iedereen een superheld is. Het hoofdpersonage in dit verhaal wordt veel geplaagd omdat hij niet echt een bijzondere superkracht heeft. Ook heeft hij geen gemiddeld postuur, maar daar kan hij zelf niets aan doen. Geen coole superkracht dus, maar is dat eigenlijk wel zo?

Droog water is geschreven door Ron Baetens. Dit verhaal gaat over Hiepo Fliepo die geboren is onder water. En hij kan dus heel lang onder water blijven. Maar dan is er plots nauwelijks nog water. Hoe kan een massa water dat meren deed overstromen en watervallen van enorme hoeveelheden water voorzag, zomaar verdwijnen?

Hilfe van Bieke Vanlaeken gaat over het meisje Hilfe. Een heel speciaal verhaal, ook al is Hilfe zelf niet zo speciaal.

Lina Rahs & Erik Persoons hebben samen het verhaal De tijdhoppers geschreven. Een verhaal over Pim, tien jaar oud. Goed in techniek, op zesjarige leeftijd maakte hij zijn eerste trapauto. Samen met zijn kat Mo maakt hij een spannende reis in de tijd.

Het verhaal De rekenziekte is geschreven door Marina Defauw en gaat over Juf Marit. Juf Marit is ziek, ze heeft de rekenziekte. Ze wil de leerlingen altijd laten rekenen. Maar de leerlingen krijgen hulp van Haarrie, een vreemd dierlijk wezen. Een leuk en verrassend verhaal.

Tom Bergs & Kris van der Sande schreven samen Koning Kid I. Inspiratie voor dit verhaal haalden ze van een superheldenreeks op de televisie. Een superheld mogen spelen was altijd al een grote droom van de achtjarige Ruben. En nu mag hij het dan ook beleven als hij voor de allereerste keer aankomt bij de televisie en zich in zijn pak van Koning Kid I mag hijsen. Maar dan maakt hij iets mee wat verder gaat dan een televisieopname.

De schoolgeest is een verhaal van Anniek Bardijn. Een verhaal over twee kinderen, Sam en Leila. Leila is anders – zij kan dingen zien die niemand ziet. Heeft zij misschien superkrachten? En moet ze dit geheim houden of open over wezen?

Maja Vermeulen heeft Alles is echt super! geschreven. Over niet één superheld, maar over meer…over een gezin superhelden. Papa Havik, Mama Forza, Elektrokid (Emiel)en Lana. Maar met Lana is iets aan de hand, het lijkt wel of ze niet zo super is. Of toch wel?

Een papieren bootje is geschreven door Marie Uiterwijk. Het verhaaltje vond ze in de vleugel van een papieren vogeltje en gaat over een meisje die zich al heel lang afvraagt hoe het zou zijn om te vliegen. Zou er een droom uitkomen in dit verhaaltje?

Hanne Goorickx mag met het verhaal Millie en de beestenbende van Bloemenkein dit boek over superhelden afsluiten. Millie haar vader is brandweerman en maakt veel mee. Als er een brand is bij kinderboerderij Bloemenkein maakt Millie zich zorgen over de dieren. De mensen worden dan wel geholpen maar de dieren zijn ook in gevaar. Een spannend verhaal over een echte superheld.

Alle auteurs hebben goed hun best gedaan om kleurrijke en spannende verhalen te schrijven. Verhalen waar kinderen zeker van zullen genieten en waar ze hun fantasie helemaal in kwijt kunnen. Verhalen die voor leuke dromen zullen zorgen, want wie wil er nu geen superheld zijn? En tevens zijn de verhalen aangevuld met perfect bijpassende illustraties gemaakt door Kim Braekevelt. Het Supercoole, Supergrappige, Superheldenboek is voor ieder kind gewoonweg genieten en als vanzelf zal het verhaal als een film voor hun ogen verschijnen.

Wendy Wenning

5*****

Met dank aan Phoenix Books voor het recensie-exemplaar.

Titel: Het Supercoole, Supergrappige, Superheldenboek
Auteur: Diverse auteurs
Uitgever: Phoenix Books
Aantal pagina’s : 160
Verschijningsdatum: 15 december 2023

Per verkocht exemplaar wordt € 2,50 gedoneerd aan Cliniclowns.


Wat doet Cliniclowns? Cliniclowns is een fantastische organisatie die speciaal opgeleide clowns inzet om afleiding en plezier te brengen aan kinderen die door ziekte en/of handicap in een ziekenhuis moeten verblijven en daardoor weinig contact hebben met hun eigen leefwereld. Door hun jarenlange ervaring kennen onze clowns de gevoelswereld van een kind als geen ander. Ze zijn dan ook dé geschikte personen om wat troost maar vooral plezier en ontspanning aan de kinderen te schenken. De Cliniclowns bezoeken inmiddels 35 ziekenhuizen in de beide landsdelen. In die ziekenhuizen zijn ze wekelijks terug te vinden zodat ze zoveel mogelijk kinderen kunnen bereiken. Door dit boek te kopen, draag je niet alleen bij aan het stimuleren van de verbeelding van jonge lezers, maar help je ook mee aan de missie van Cliniclowns om glimlachjes en positiviteit te verspreiden. Dank je wel voor je steun aan ons Superheldenboek en Cliniclowns. Samen kunnen we een verschil maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *