IJsblauw – Het beest – Lineke Breukel – Recensie

Het beest is het tweede deel van de trilogie IJsblauw. Een spannende trilogie die de mogelijke gevolgen laat zien van het klonen, ingrijpen in een natuurlijk proces. In het vorige deel Het instituut is te lezen hoe het allemaal begonnen is. Het is dan ook een must om eerst het eerste deel te lezen alvorens Het beest te gaan lezen.

Eva-Lin, het hoofdpersonage, de kloon waar alles om draait, komt erachter dat Marcus Brent, haar “schepper”, haar wil laten ombrengen. Dit project is mislukt, maar hij heeft nog andere projecten achter de hand. Een andere, moorddadige kloon, wordt achter haar aan gestuurd met de opdracht haar te vernietigen. Tijdens haar vlucht moet Eva-Lin mensen in vertrouwen nemen, mensen waarvan ze niet zeker is of ze wel te vertrouwen zijn. Maar op dit moment heeft ze geen enkele keus. Voorlopig moet ze vertrouwen op Sandra, een vrouw die er alles voor over heeft om Marcus Brent te laten stoppen met zijn verregaande projecten.

 

Het vorige deel was met grote snelheid geschreven, en dit gaat ook weer op voor Het beest. Maar dit deel bevat meer actie en meer gruwelijke passages. Passages die niet voor iedereen geschikt zullen zijn. Moorddadige en bloederige scénes zo beeldend en levensecht beschreven, dat deze op je netvlies gebrand worden. Bloedstollende beschrijvingen die flinke nachtmerries kunnen veroorzaken. Ook dierenliefhebbers krijgen het zwaar te verduren in dit boek.

 

 “Dan duikt hij over haar lichaam naar voren en zet zijn gepunte tanden in het zachte vlees van haar strottenhoofd. Met een grote ruk trekt hij het malse vlees van zijn plaats en terwijl hij zijn ogen sluit, gaat Turio voor een moment volkomen op in de beleving van deze onverwachte, verse maaltijd.

 

Nieuwe personages krijgen een rol waar vooral Turio, “Het beest”,  een indruk achterlaat. Een van de eerste klonen, maar niet zo goed ontwikkelt als Eva-Lin. Een gedrocht die aan de ene kant verschrikkelijke dingen doet waardoor je hem gaat haten, maar die je toch ook kan ontroeren. Een personage met veel tegenstellingen.

 

 “Een beest van Brent…eentje recht uit de onderwereld. Het beest heeft dezelfde ogen, diezelfde staalharde blik als Marcus Brent zelf. Hij heeft dus ook in dit gedrocht zijn eigen genen verwerkt.

 

Toch was de mate van snelheid van het verhaal en de vele actie niet genoeg om mij volledig aan dit boek gekluisterd te houden.
Juist door een overdaad aan gebeurtenissen en wendingen werd het verhaal in mijn ogen wat chaotisch en onoverzichtelijk, waardoor ik regelmatig de draad kwijtraakte. Allemaal een beetje to much voor mijn smaak. Desondanks heb ik Het beest graag gelezen en kijk uit naar het laatste deel. En voor degene die wel van deze overdaad aan actie houden en bloedstollende scénes is dit een perfecte thriller.

 

***
Deze recensie is eerder gepubliceerd op VrouwenThrillers.nl

 

Titel: IJsblauw – Het beest |Auteur: Lineke Breukel
Uitgever: Uitgeverij Village|ISBN: 978946851970|Blz: 618
Verschijningsdatum: maart 2017

IJsblauw – Het beest is onder andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Uitgever[bol_product_links block_id=”bol_59253874b878b_selected-products” products=”9200000076682092,9200000076246448″ name=”IJsblauw 2″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *