Ik lees Nederlands – Reading Challenge

logo_ikleesnederlands_a_v2Het jaar is bijna voorbij. Een jaar dat weer heel snel is gegaan, een jaar waarin ik veel heb gelezen.

Ook dit jaar had ik mij aangemeld voor de challenge Ik lees Nederlands. Begin van het jaar had ik het aantal boeken op 50 gezet, maar in de loop van het jaar heb ik deze verhoogd naar 100 boeken van Nederlandse en Vlaamse bodem.

Een andere challenge was dat ik in ieder geval 150 boeken wilde lezen. Niet omdat ik nu perse zoveel boeken moest lezen maar gewoon omdat er veel is dat ik zo graag wil lezen.

Afgelopen week heb ik mijn 150ste boek gelezen, waarvan 100 Nederlandse boeken waren. Leuk om te zien dat ik toch zoveel Nederlandse boeken heb gelezen, daaruit blijkt toch wel waar mijn voorkeur naar uit gaat.

Maar dan denk je, 150 boeken gelezen, dan moet die grote leesstapel inmiddels wel wat minder geworden zijn? Dus niet, de leesstapel is alleen maar gegroeid. Zoals het een echte boekverslaafde en boekverzamelaar betaamt, kan ik het natuurlijk niet laten regelmatig een nieuwe aankoop te doen en ook de kringloopwinkel is voor mij niet veilig. Vrienden vragen mij weleens of ik niet een keer wat anders voor mijn verjaardag wil in plaats van boeken of een boekenbon. Nee, natuurlijk niet want er staat toch altijd wel weer wat op de verlanglijst en elke keer ben ik zo blij als een kind als ik weer een boekenbon in handen heb. Tja, wanneer ik al die ongelezen boeken zal  hebben gelezen? Al lees ik een boek per dag dan kom ik er in een jaar niet doorheen, maar ik ga wel proberen zoveel mogelijk van wat nu in huis lig te gaan lezen.

readingchallenge_icon(3)

Hebban heeft voor het komend jaar een Reading Challenge georganiseerd en natuurlijk doe ik mee. Ik ga weer voor de 150 boeken en hoop zelfs dat het er veel meer worden. Of dit gaat lukken hangt af van begin van het jaar. Vanwege persoonlijke redenen zal ik de eerste maanden of juist meer kunnen lezen of misschien juist minder, maar daar over later meer.

Hoeveel boeken verwacht jij volgend jaar te lezen?

Wendy

images (25)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *