In de brievenbus – Altijd anders – Ingrid Kluvers

Altijd andersblogEen puur romantisch verhaal over een meisje dat ontdekt dat ze op meisjes valt.

Over homoseksualiteit bij meisjes wordt voor de ‘young adult’ lezer nauwelijks geschreven. Ingrid Kluvers brengt daar verandering in met haar sprankelende coming-of-age-roman Altijd anders.

Wanneer de zestienjarige Joop van Ravenzwaai met haar zusje naar Parijs gaat, ontdekt ze al snel dat niets is wat het lijkt. Ze maakt kennis met haar onbekende grootvader en leert dat haar zusje bepaald geen held is. Het meest verwarrend voor haar is een belangrijke ontdekking over zichzelf. Veel tijd om aan alles te wennen is er niet, want haar oma krijgt een ongeluk en Joop moet op het bedrijf passen.

‘Het vereist moed om anders te zijn’ – Ingrid Kluvers

Ingrid Kluvers was jarenlang hoofdredacteur van verschillende week- en maandbladen, waaronder de Tina. In 2010 debuteerde ze met Droomtuin, dat werd bekroond met de Debuutprijs Jonge Jury 2012. Haar tweede jeugdroman En ik dan? verscheen in 2014 en kreeg veel aandacht in de media. Naast het schrijven krijgt ze voorlichting over homoseksualiteit op middelbare scholen.

Met dank aan Uitgeverij Moon voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar. Mijn recensie zal binnenkort gepubliceerd worden.

Titel: Altijd anders|Auteur: Ingrid Kluvers
Uitgever: Moon|ISBN: 978908828357|Blz: 207

Altijd anders is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com
Bruna.nl
Boekenwereld.com
AKO.nl
Eci.nl

 

© 2016, Wendy. All rights reserved.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *