In de brievenbus – Bureau MaRit – Een fatale vergissing van Esther Vermeulen

“…Plotseling was het stil. Hij begreep het niet. Na het constante geluid leek de stilte op een geluiddempende deken die heel de wereld buitensloot. Was de fietser afgestapt? Verwonderd keek hij achterom, naar het lege fietspad, en bemerkte tot zijn schrik dat er iemand op enkele meters afstand achter hem liep.

De fiets lag afgedankt in het gras. Ontsteld keek hij voor zich uit, terwijl hij koortsachtig naar een verklaring zocht. Hoe kon de man hem zo dicht genaderd zijn zonder dat hij er iets van had gemerkt? ….”

Marit Johansen, privé-detective en eigenaar van detectivebureau Bureau MaRit, gaat de samenwerking aan met de eigenzinnige Jack Stevens, haar minnaar en collega-detective. Aanvankelijk maakt een nieuwe klant een wat merkwaardige indruk op haar, maar het tekort aan werk laat haar geen andere keus dan zijn opdracht te accepteren.
Op het terrein van het Maasstad Ziekenhuis wordt een zwaar toegetakelde man gevonden, die uiteindelijk aan zijn bizarre verwondingen bezwijkt. De zaak komt in handen van Dik Boeks, rechercheur van de politie Rotterdam Rijnmond, die hiermee op het punt staat een duistere wereld te betreden en op het spoor komt van een eigenaardig gezelschap. De zaak krijgt een vreemde wending als Marit hier meer over lijkt te weten…

Esther Vermeulen studeerde economie aan de HES in Rotterdam, heeft een gezin en werkt parttime bij een IT-bedrijf.
De boeken in de serie Bureau MaRit spelen zich deels af in haar geboorteplaats Rotterdam en omgeving.

Met dank aan Veltman Uitgevers voor het toesturen van een recensie-exemplaar.

Titel: Bureau MaRit – Een fatale vergissing | Auteur: Esther Vermeulen
Uitgever: Veltman Uitgevers: ISBN: 9789048316038| Blz: 288
Verschijningsdatum: maart 2018

Bureau MaRit – Een fatale vergissing is onder andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *