In de brievenbus – Dames op de Herengracht – Margareth Hillebrandt

Het is eind jaren zeventig als drie jonge vrouwen – Dorine, Julia en Lily – elkaar ontmoeten tijdens een schildercursus in Griekenland. Daar ontwikkelt zich een hechte vriendschap. Veertig jaar later besluiten ze met elkaar te gaan samenwonen in een monumentaal pand op de Herengracht in Leiden. Ze doen elkaar een belofte: We gaan hier verticaal in en er pas horizontaal weer uit. Dolf, een flamboyante zeventiger, hospiteert als nieuwe bewoner. Vanaf dat moment is het gedaan met de rust. De geschiedenis lijkt zich te herhalen, met al haar pijnlijke details.

Als bij Julia de ziekte dementie wordt geconstateerd maakt dat de situatie voor Dorine, die een constante innerlijke strijd voert tussen vriendschap en eigenbelang, niet makkelijker.

Dames op de Herengracht is een roman die gaat over vriendschap, loyaliteit, en schuldgevoel.

Margareth Hillebrandt groeide op in Leiden. Haar inspiratie voor de roman Dames op de Herengracht verkreeg ze door haar jarenlange ervaring in de ouderenzorg, waar ze werkte als projectmedewerker voor een aantal grote innovatieve projecten.
Van Margareth verschenen eerder onder andere de thriller Jeugdzonde en de roman Obsessie.

Inkijkexemplaar:

DamesOpDeHerengracht_inkijkexemplaar

Met dank aan uitgeverij LetterRijn voor het toesturen van een recensie-exemplaar. Mijn recensie zal binnenkort op Passie voor Boeken gepubliceerd worden.

Titel: Dames op de Herengracht| Auteur: Margareth Hillebrandt
Uitgever: LetterRijn| ISBN: 9789491875908|Blz: 240
Verschijningsdatum: november 2019

Dames op de Herengracht is verkrijgbaar in elke (online)boekhandel

Thrillers algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *