In de brievenbus – De blinde muur – Elisabeth Sanxay Holding

Lucia Holley woont met haar twee kinderen, haar vader en de trouwe huishoudster Sybil in Horton County op een rustige plek aan het water. Haar man Tom vecht overzees in de Tweede Wereldoorlog.

Wanneer Lucia verneemt dat haar onstuimige zeventienjarige dochter Bee omgaat met de veel oudere, duistere Ted Darby, stelt ze alles in het werk de relatie onmiddellijk te beëindigen. Gesteund door haar vader lukt het Lucia het vervolgafspraakje tussen de twee te voorkomen. Darby wacht tevergeefs in het donker bij het botenhuis op Bee, en krijgt in plaats daarvan bezoek van de grootvader. Als deze niet veel later huiswaarts keert, vertelt de oude man ingenomen aan Lucia dat hij de ongure Darby een duw heeft gegeven het ondiepe water in. ‘Dat zal hem goed doen.’

Maar als Lucia de volgende ochtend bij het botenhuis komt, treft ze in de motorboot het ontzielde lichaam van Ted Darby aan. Ze neemt een drastisch besluit en verbergt het lijk op een eilandje in de buurt. Dat is het begin van een ijzersterke psychologische thriller, over een moeder die boven zichzelf uitstijgt om haar gezin te beschermen.

Elisabeth Sanxay Holding
Elizabeth Sanxay Holding (1889-1955) schreef tussen 1920 en 1950 een reeks thrillers, waarvan De blinde muur als een hoogtepunt wordt beschouwd.
Over De blinde muur

‘Een klassieker in het thrillergenre.’ The Observer

‘De beste suspense schrijfster van allemaal.’ Raymond Chandler

‘Een buitengewone thriller, de grote Patricia Highsmith waardig.’ Antionia Fraser

‘Een geweldige thriller, een sterk en overtuigend portret van een gewone huisvrouw, gevangen in een net van chantage, leugens en moord.’ Sarah Waters

‘De blinde muur’ ga ik lezen voor Vrouwenthrillers, de recensie zal binnenkort gepubliceerd worden.

Titel: De blinde muur|Auteur: Elisabeth Sanxay Holding
Uitgever: Van Gennep|ISBN: 9789461643834 (paperback)|Blz: 238
ISBN: 9789461646668 (e-book)
Vertaald uit het Engels door Eva Schumacher (herziene vertaling)

De blinde muur is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com
Bruna.nl
Boekenwereld.com
AKO.nl
Eci.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *