In de brievenbus – De perfecte moeder – Esther Boek

“Esther Boek laat in mooie zinnen zien hoe een kind gevangen kan raken tussen liefde en haat. Stukje bij beetje ontstaat daardoor een harde werkelijkheid die bijna niet voor te stellen is.” – Marelle Boersma


Nelleke en Helena zijn vrouwen die elk op hun eigen manier trachten te ontsnappen aan hun verstikkende verleden.

Nelleke wil vluchten uit het armoedige bestaan dat ze van haar ouders erfde en zal daarvoor tot het uiterste gaan. Rijkeluiszoon Jacob lijkt de perfecte man om te manipuleren in een huwelijk dat haar rijkdom zal verzekeren. Alleen: maakt geld alles goed?

Helena groeit op in een, voor de buitenwereld, perfect gezin. Maar is dat wel zo? Wat er achter gesloten deuren gebeurt, blijft lang verborgen.

Wanneer haar moeder plotsteling overlijdt, stort Helena’s zorgvuldig gecreëerde wereldje in. De verstrekkende gevolgen van haar moeders dood blijven haar voor de rest van haar leven achtervolgen. Hoe ontloop je immers het systeem waarin je opgroeide, als dat je nooit meer loslaat?

De Perfecte Moeder is een aangrijpende roman over twee sterke vrouwen die niet kunnen ontsnappen uit de wereld waarin ze opgroeiden.

Esther Boek woont met man en zonen in De Betuwe. Naast het schrijven is ze werkzaam in de zorg rondom kinderen.

Met haar debuut Geen kind meer kreeg ze veel lof van zowel lezers als recensenten. Inmiddels is van dit debuut de vierde druk verschenen.

Met dank aan Hamley Books voor het mooie bloggerpakket. Mijn recensie is onderdeel van een blogtour die 4 april start, mijn recensie zal 25 april online komen. Zie hieronder alle deelnemers aan de blogtour.

Titel: De Perfecte Moeder|Auteur: Esther Boek
Uitgever: Hamley Books|ISBN: 9789082893991 |Blz:361
Verschijningsdatum: april 2019

De Perfecte Moeder is verkrijgbaar bij elke (online)boekhandel en door de aankoop van dit boek steun je Stichting Het Vergeten Kind.

Hamley Books

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *