In de brievenbus – De psychiater en het meisje – Erik Rozing

De psychiater en het meisje

Het leven van de jonge arts Edgar Simons heeft er wel eens zonniger uitgezien. Zijn vriendin heeft hem verlaten en in zijn opleiding tot psychiater staat hij onder verscherpt toezicht na een inschattingsfout met fatale gevolgen. Sindsdien valt het niet mee om zijn opleider ervan te overtuigen dat hij wel geschikt is voor het vak. Buiten zijn werk in het Huygens MC probeert hij zijn oma te steunen, die hem regelmatig met een borreltje te veel op belt om te zeggen dat ze niet meer wil leven.
 
Edgar is zelf niet vrij van psychiatrische klachten – hij heeft een depressie en drinkt meer dan hij van zijn patiënten acceptabel vindt. Steeds vaker vraagt hij zich af of hij wel psychiater moet worden en waarom hij dat eigenlijk wil. Dan krijgt hij Stella in behandeling, een jonge, aantrekkelijke borderlinepatiënte met een aanstekelijk gevoel voor humor. Stella is grenzeloos en dringt steeds verder in Edgars leven door. Zij fascineert hem, hij obsedeert haar. Hij moet haar op afstand zien te houden, maar hoe?

‘Ik heb het boek van Erik Rozing met grote belangstelling gelezen. Vooral de tweede helft is ontroerend (die oma!), en met vaart geschreven. Zo’n beeld van de gang van zaken in het psychiatrisch ziekenhuis lees je zelden. Het zal misschien ontluisterend zijn voor veel lezers, maar ik vind het verfrissend en vaak ook geestig, naast de ernst waarmee de nachtmerrie van elke therapeut (een patiënt die zich opdringt in je privéleven) wordt neergezet.’ Anna Enquist

 

Met dank aan Uitgeverij Meulenhoff voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Titel: De psychiater en het meisje |Auteur: Erik Roozing
Uitgever: Meulenhoff|ISBN: 9789029090896|Blz: 448

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *