In de brievenbus – Het grote poetsboek – Diet Groothuis

Hetgrotepoetsoekblog

Hoe verjaag je fruitvliegen? Is het nog mogelijk om die vetvlek uit een nieuwe jurk te krijgen? Hoe vaak moet je je huis ventileren? Wie weet dit soort dingen nog? Je moeder weet het, je oma wist het, maar leren onze kinderen nog wel echt poetsen? Het leven is een onophoudelijke oorlog tegen troep en viezigheid, maar die oorlog is makkelijker te winnen dan je denkt. Diet Groothuis heeft net zo’n hekel aan schoonmaken als u en ik, maar ze weet dat een fris, opgeruimd en schoon huis rust brengt in hoofd en lichaam. De kennis van haar ouders en grootouders geeft ze door via dit boek, dat bol staat van de wetenswaardigheden, handige schema’s, duurzame tips en slimme trucjes. Van stappenplan van dag tot dag tot jaarplanning; het is nog nooit zo eenvoudig geweest om je goede voornemens om te zetten in daden.

‘Aanstekelijke schrob- en boenbijbel met zoveel humor dat schoonmaken bijna een feestje lijkt.’ – **** Algemeen Dagblad

‘Bij gebrek aan alwetende grootmoeder gun je iedereen een diet in het leven,  en ze is nog grappig ook.’ – Karin Luiten

Diet Groothuis is dichter, literatuurwetenschapper en poetsgoeroe. Ze schrijft het liefst over dagelijkse dingen, want die zijn al ingewikkeld genoeg. Vijf jaar lang verzamelde ze in haar column in Trouw de tijdloze wijsheid over de schoonmaak. Met zelfspot, humor en een frisse blik heeft ze er een boek van gemaakt.

Dit recensie-exemplaar heb ik ontvangen van uitgeverij Atlas Contact, mijn dank daarvoor. De recensie zal binnenkort gepubliceerd worden op Passie voor Boeken.

Titel: Het grote poetsboek| Diet Groothuis
Uitgever: Atlas Contact| ISBN: 9789045029405|Blz: 304

Het grote poetsboek is verkrijgbaar via de lokale boekhandel of via:
Bol.com
Boekenwereld.com
Bruna.nl
AKO.nl
Eci.nl

© 2016, Wendy. All rights reserved

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *