In de brievenbus – Het meisje dat van IS won – Farida Khalaf en Andrea C. Hoffmann

Het meisje dat van de IS won blogfoto

Achterflap:
Verkocht. Het duurde even voordat ik het besefte. Ik was verkocht als een dier op de veemarkt. De mannen die me hadden ontvoerd en gevangengehouden, hadden me nu verpatst. Voor geld hadden ze me aan andere mannen doorgegeven, die met me konden doen wat ze wilden. Ze beschouwden me als hun bezit, hun ‘slavin’.

Farida Khalaf is achttien als haar bergdorp in Noord-Irak wordt overvallen door IS-terroristen. Ze vermoorden alle mannen en nemen de vrouwen als gevangenen mee. Samen met haar nichtje Evin wordt Farida op een slavinnenmarkt in Raqqa als koopwaar aangeboden. Ze verzet zich op alle mogelijke manieren maar wordt uiteindelijk verkocht, mishandeld, half doodgeslagen en…van haar eer beroofd;het ergste wat haar kon overkomen.
Farid wordt diverse keren doorverkocht, en elke keer wordt de hel die haar leven is nog erger. Meer dood dan levend komt ze terecht in een afgelegen IS-containerkamp, waar ze op wonderbaarlijke wijze wordt herenigd met haar nichtje Evin. Hierdoor hervindt Farida haar levensmoed en beraamt ze zorgvuldig een zeer gevaarlijk ontsnappingsplan…

Toen journaliste Andrea Hoffmann in een yezidi-vluchtelingenkamp in Irak Farida ontmoette, raakte ze onder de indruk van deze dappere en gehavende jonge vrouw. Op integere wijze en met een groot inlevingsvermogen heeft ze Farida’s schokkende verhaal te boek gesteld.

Khalaf vluchtte via een vluchtelingenkamp in het noorden van Irak naar Duitsland waar ze nu woont. Ze zal getuigen in het proces tegen IS in het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.

Het meisje dat van IS won ga ik lezen voor Boekenbijlage.nl

Titel: Het meisje dat van IS won |Auteur: Farida Khalaf en Andrea Claudia Hoffmann
Uitgever: Harper Collins Holland|ISBN: 9789402709308|Blz: 288
Vertaling: Jan Smit

Het meisje dat van IS won is vanaf 29 maart 2016 verkrijgbaar via de lokale boekhandel of via:
Bol.com
Bruna.nl
Boekenwereld.com
AKO.nl
Eci.nl

© 2016, Wendy. All rights reserved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *