In de brievenbus – Hondje, de enige echte – Yvonne Jagtenberg

Hondje blogHondje is geen merkhondje. Geen ras of soort. Van Hondje is er maar één. Hij is niet groot of klein. Hondje is een groot man in een klein lijf. Hij heeft geen baas of huis. Hondje is de baas over zichzelf. Hij doet wat hij zelf wil. Het liefst iedere dag zijn natte neus achterna. Op zoek naar avontuur en eten! In Hondje, de enige echte leren wij dit kwispelende vrijgevochten hondje beter kennen. We lezen hoe hij gedurende het jaar zijn dagen vult. We kijken hoe hij wandelingetjes maakt en onverwachtse bezoekjes brengt. Gewoon een boek over het leven van Hondje. Het hondje dat voor niets en niemand bang is, behalve voor de hond van de slager.

Hondje’ behoort tot mooist vormgegeven boeken van 2015

Het kinderboek Hondje, de enige echte van illustrator Yvonne Jagtenberg is bekroond met een Zilveren Penseel, een literatuurprijs die jaarlijks aan twee illustrators wordt uitgereikt door stichting CPNB.

De selectie van de best vormgegeven boeken bestaat in Nederland al sinds 1926. Yvonne Jagtenberg, die buiten Nederland ook erg bekend is in Japan, laat weten erg trots te zijn dat haar boek deze eer te beurt is gevallen.

Expositie
Alle boeken worden in oktober geëxposeerd in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Dan komt er ook een catalogus met informatie over de boeken.

Volgens het juryrapport vult Hondje, de enige echte het ‘gat tussen prentenboeken en leesboeken’ en is het boek ‘een genot om voor te lezen, zelfs aan kinderen die bang zijn voor honden.Of misschien juist voor hen.’Hondje is geen merkhondje. Geen ras of soort. Van Hondje is er maar één. Hij is niet groot of klein. Hondje is een groot man in een klein lijf. Hij heeft geen baas of huis. Hondje is de baas over zichzelf. Hij doet wat hij zelf wil. Het liefst iedere dag zijn natte neus achterna. Op zoek naar avontuur en eten!

Mijn recensie zal binnenkort gepubliceerd worden op Passie voor Boeken, met dank aan Uitgeverij Rubinstein voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.

 

Titel: Hondje, de enige echte|Auteur: Yvonne Jagtenberg
Uitgever: Rubinstein| ISBN: 9789047616849|Blz: 70

Hondje, de enige echte is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com
Bruna.nl
Eci.nl

 

© 2016, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *