In de brievenbus – ‘Ik heb vliegangst’- Arlen Hoebergen

Over een jongetje dat gepest werd

Als Arlen voor zijn werk de kans krijgt om naar Bonaire te gaan, dan grijpt hij die met beide handen aan. Want hij houdt van reizen, hij is de halve wereld al overgevlogen, en Caribisch Nederland stond nog op zijn verlanglijstje. Maar als bijna alles geregeld is, slaat de vliegangst toe. De huisarts stelt de diagnose paniekstoornis en Arlens wereld staat van de ene op de andere dag op zijn kop.

Onzeker, maar vastberaden begint Arlen aan de therapie om van zijn vliegangst af te komen en gaandeweg blijkt hoe zeer hij zich schaamt voor wat er zich in zijn jeugd heeft afgespeeld.

Op een indringende en openhartige manier gooit Arlen in dit boek alle schaamte van zich af. Hij geeft de lezer een heel persoonlijke inkijk in zijn strijd tegen vliegangst. Met de hulp van zijn psycholoog en een pilletje stapt hij binnen één jaar weer drie keer in een vliegtuig. Maar is zijn strijd hiermee gestreden?

Arlen Hoebergen (1964) groeide op in een Oost-Brabants dorp. Hij studeerde scheikunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar hij zijn vrouw Jeannette leerde kennen. Na hun studie trekken ze samen de wijde wereld in, elk jaar een andere exotische bestemming. Tegenwoordig maken ze graag (lange)fietstochten (www.gafietsen.wordpress.com). Arlen werkt bij het CBS in Den Haag en schreef eerder Gemaakt om te lopen.

Met dank aan Uitgeverij Elmar voor het sturen van het recensie-exemplaar, mijn recensie zal binnenkort te lezen zijn op Passie voor Boeken.

 

Titel: ‘Ik heb vliegangst’| Auteur: Arlen Hoebergen
UItgever: Uitgeverij Elmar | ISBN: 9789038926483 |Blz: 200
Verschenen: februari 2018

Ik heb vliegangst’ is onder andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Uitgeverij Elmar

Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *