In de brievenbus – Lege kamers – Susanne Koster

Na een traumatische gebeurtenis verhuist Venita met haar broer en ouders vanuit een klein dorp naar het grote Amsterdam. Ze is er bijzonder eenzaam, tot ze Camila leert kennen. Camila is dominant, maar met haar kan Venita tenminste praten over het allesoverheersende schuldgevoel dat ze maar niet kan loslaten. Venita vindt dat zij boete moet doen voor haar verleden. En Camila is het daarmee eens.

Een psychologische roman voor young adults, over een jonge vrouw die een psychose krijgt. Invoelend en aangrijpend.

 

 

Over de auteur

Susanne Koster werd op 23 november 1957 in Scheveningen geboren. Na jaren in de grafische wereld te hebben gewerkt is ze aan de Hogeschool te Amsterdam gaan werken. Eerst op de financiele afdeling maar daarna is ze eindelijk gaan doen wat ze altijd al wilde doen, werken met jonge mensen. Ze werd navigator, te vergelijken met een mentor en daarnaast gaf ze trainingen, zoals sollicitatietraining, presentatietrainingen en vergadertechnieken. Na drie jaar werd ze gevraagd om een stagebureau op te zetten. Het contact met zowel studenten, docenten en het bedrijfsleven was voor haar de ideale combinatie. In 1993 werd haar eerste korte jeugdverhaal gepubliceerd in een debutantenbundel. Daarna heeft ze nog korte verhalen geschreven voor een lokaal televisiestation.
Zwarte lieveling was haar eerste echte jeugdroman, daarna volgden Dertien en Macho’s en mietjes. Vervolgens heeft ze ook daar het roer omgegooid. Van realistische jeugdromans is ze overgestapt naar psychologische thrillers. En gelukkig werd dat met De trap naar de hemel meteen een succes.

Voor meer informatie en de boeken van Susanne Koster: Bezoek de website.

Het laatste boek dat ik van Susanne heb gelezen is Voor altijd een toegankelijk geschreven jeugdthriller die zijn kracht vooral dankt aan het verfijnde stukje psychologie dat verweven is in dat verhaal. Voor mijn recensie klik hier.

Ben verheugd dat ik Lege kamers mag lezen, mijn dank aan Clavis Uitgevers voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar. Mijn recensie zal binnenkort gepubliceerd worden op Passie voor Boeken.

Titel: Lege kamers|Auteur: Susanne Koster
Uitgever: Clavis Books|ISBN: 9789044827071

Lege kamers is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Clavis Books
Bol.com
Boekenroute.nl
Bruna.nl
AKO.nl
Eci.nl

© 2016, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *