In de brievenbus – Mijn hond, mijn redding – Julie Barton

Mijnhondmijnreddingblog

Het waargebeurde verhaal over hoe een hond het licht terugbracht in het leven van een jonge vrouw.

Als de 22-jarige Julie Barton instort op de keukenvloer van haar appartement in New York, ziet ze in dat het zo niet langer kan. Een psychiater stelt vast dat Julie, dan net een jaar afgestudeerd en begonnen met haar eerste baan, lijdt aan een ernstige depressie.

Hoewel therapeuten, familie en vrienden haar proberen te helpen, lijkt niemand in staat haar te bereiken. De weg uit de duisternis begint pas met de komst van een golden retriever-pup, die ze Bunker noemt. Hij is een reden om op te staan, omdat Julie voor hem moet zorgen.

Barton schrijft helder en rauw over de schijnbare uitzichtloosheid van een depressie. Met een ontroerende eerlijkheid schetst ze haar neiging tot zelfdestructie, terwijl ze tegelijkertijd laat zien op welke wijze een hond een verloren ziel kan redden. Boven alles is Mijn hond, mijn redding een ode aan de buitengewone band tussen mens en dier.

‘Deze oprechte memoire over depressie en over hoe honden ons van onszelf kunnen redden vormt een ware pageturner.’ – Kirkus Reviews

‘Bartons stijl is eenvoudig, eerlijk en boeiend. Mijn hond, mijn redding is hartverscheurend, maar ook troostend.’ – San Francisco Book Review

 

Julie Barton is schrijver en woont in Californie  met haar man en twee kinderen. Ze publiceerde artikelen op onder meer The Huffington Post. Mijn hond, mijn redding is haar debuut.

Met dank aan Ambo|Anthos uitgevers voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Mijn recensie zal binnenkort gepubliceerd worden op Boekenbijlage.

 

Titel: Mijn hond, mijn redding|Auteur: Julie Barton
Uitgever| Ambo|Anthos|ISBN: 9789026335235|Blz:280

Mijn hond, mijn redding is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com
Boekenroute.nl
Bruna.nl
AKO.nl
Eci.nl

© 2016, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *