In de brievenbus – Stockholm Delete – Jens Lapidus

Stockholm DeleteblogOpnieuw ontmoeten we Emelie en Teddy, het ongebruikelijke duo uit Viproom. Zij: de pas benoemde advocaat op een glamoureus advocatenkantoor. Hij: de ex-crimineel en fixer die probeert op het rechte pad te blijven, en die nu ingehuurd is als ‘speciale onderzoeker’ van de firma waar Emilie werkt.

In een huis op Värmdö gaat een alarm af. Een bewaker komt eropaf en treft geen gewone inbraak aan, maar een lichaam – er is iemand vermoord in het huis. In de buurt van de plaats delict treft men een ernstig gewonde jongeman aan. Hij wordt gearresteerd als verdachte van de moord.

Ondanks dat haar werkgever het afkeurt, neemt Emelie – in het geniep – de zaak aan. Wie is het slachtoffer? En waarom leiden alle sporen naar Mats Emanuelsson, de man die Teddy ooit ontvoerde? Als Emelie begint met haar onderzoek, wordt Teddy gedwongen om de confrontatie aan te gaan met zijn verleden. Intussen maakt zijn opstandige neef Nikola dezelfde fouten die Teddy ooit maakte. En voor ze het weten raken ze alle drie verstrikt in een spel met wel heel hoge inzetten.

Over de auteur

Jens Lapidus (24 mei 197, Hägersten) is een zeer succesvolle strafrechtadvocaat die beroepshalve enkele van de meest beruchte misdadigers van Zweden verdedigde. Hierdoor verwierf hij unieke kennis van het criminele circuit. Zijn Stockholm-trilogie wordt vergeleken met het werk van James Ellroy en Dennis Lehane en in Zweden gingen er al twee miljoen exemplaren van over de toonbank. Jens Lapidus woont met zijn gezin in Stockholm.

Met dank aan A.W. Bruna voor het toesturen van een recensie-exemplaar.

Titel: Stockholm Delete|Auteur: Jens Lapidus
Uitgever: A.W. Bruna|ISBN:9789400506930|Blz: 472
Vertaling: Jasper Popma en Clementine Luijten, via het Scandinavisch Vertaal- en Informatiebureau Nederland (SVIN)

Stockholm Delete is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com
Bruna.nl
Boekenwereld.com
AKO.nl
Eci.nl

 

© 2016, Wendy. All rights reserved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *