In de brievenbus – Zomermeisjes – Jobien Berkouwer

zomermeisjesblog

In het bos hoort niemand je schreeuwen.

De jonge Amsterdamse rechercheur Lot van Dijk moet tot haar grote teleurstelling aan de slag bij het korps Twente – ver weg van waar het volgens haar allemaal gebeurt. Ze wordt gek van verveling, totdat tijdens een slepende nachtdienst ineens het lijk van een tienermeisje wordt gevonden in een afgelegen hutje in het bos.

Voor Lot is het al snel duidelijk dat het meisje onderdeel is van de fantasie van een gevaarlijke seriemoordenaar. Ze weet zeker dat er meer slachtoffers zullen volgen en staat te trappelen om aan haar eerste echte zaak als profiler te beginnen. Door de mannelijke collega’s binnen het korps, die haar specialisme met grote scepsis bekijken, wordt ze echter behoorlijk tegengewerkt. Dan wordt er een tweede slachtoffer gevonden. En moeten haar collega’s wel naar haar luisteren.

Zomermeisjes is een zenuwslopende psychologische thriller over het werk van een jonge profiler die de psyche van een seriemoordenaar tot de kern probeert te ontrafelen. Hoe dieper ze graaft, hoe dichterbij ze komt. En hoe groter het gevaar wordt.

Jobien Berkouwer werkte vijftien jaar in diverse functies voor de Nederlandse politie. Ze is juriste en voormalig hoofdinspecteur van politie. Tegenwoordig heeft ze haar eigen bedrijf, BlackSwanProfiling, en werkt ze als profiler en adviseur voor bedrijven en particulieren aan het oplossen van zaken als stalking, afpersing en bedreiging. Ze is getrouwd, heeft een zoon en woont in Amsterdam.

Voor een leesfragment, klik hier.

Dit recensie-exemplaar heb ik ontvangen van A.W. Bruna Uitgevers. Mijn recensie zal binnenkort gepubliceerd worden op Passie voor Boeken.

Titel: Zomermeisjes|Auteur: Jobien Berkouwer
Uitgever: A.W. Bruna|ISBN:9789400507739|Blz: 288

Zomermeisjes is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com
Boekenroute.nl
Bruna.nl
AKO.nl
Eci.nl

 

© 2016, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *