Indigo – Sterre Carron

Indigo-framed

De cover van de vorige thriller, Trifla, vond ik vergeleken met de eerdere delen uit deze serie, een beetje tegenvallen. Minder sprekend, minder aantrekkingskracht. Met de nieuwste thriller, Indigo, wordt dit weer helemaal goedgemaakt. Een helderblauw oog prijkt op de voorkant en is gecombineerd met heldere, felle kleuren voor de titel en de auteursnaam. Misschien niet origineel daar er al eerder veel covers zijn verschenen met ogen daarop, maar sprekend is de cover wel en het past goed bij het verhaal. Als je het boek openslaat vind je aan het begin van elk hoofdstuk rechts bovenaan ook de afbeelding van een oog. Gedurende het verhaal had ik steeds het gevoel gevolgd te worden door dat oog dat je aanstaart, geweldig gedaan.

Indigo is alweer de vijfde thriller in de Rani Diaz reeks. Vijf thrillers die in het tijdsbestek van een jaar zijn geschreven. Als er zoveel boeken in zo’n korte tijd geschreven worden, en in dit geval met dezelfde persoon (Rani) in de hoofdrol, heb je natuurlijk de kans dat het de lezers gaat vervelen. Maar Sterre weet elke keer weer zo’n schitterend verhaal neer te zetten dat dit zeker niet aan de orde is. Je kan het een beetje vergelijken met je favoriete serie op televisie; elke keer weer weet deze je volledige aandacht te pakken en je kan er geen genoeg van krijgen.

De nacht was dreigend en schreeuwerig. Als een monster dat werd geëlektrocuteerd.

Met bovenstaand citaat begint het verhaal, een citaat dat al gelijk een gevoel van spanning opwekt. Indigo bestaat uit 56 hoofdstukken en een epiloog. De meeste van deze hoofdstukken zijn kort en krachtig geschreven waardoor je in een vlot tempo door het verhaal vliegt. In het eerste hoofdstuk zijn er cursief geschreven passages, deze vertellen over Vanja. Vanja is een jong meisje dat een gave heeft. Vanja heeft voorspellende dromen, ook wel gezegd beschikt ze over het derde oog. Alleen wordt ze door niemand serieus genomen, de mensen denken eerder dat ze gek is. De enige die haar wel serieus neemt is Rani, maar ook Rani kan de mensen niet overtuigen van het gelijk van Vanja, en dit zal zijn gevolgen hebben. Als Vanja heeft gedroomd van de dood van haar broer en later blijkt dat haar broer vermoord is, is dit het begin van een uitermate complexe zaak.

Zijn ogen waren abnormaal groot en de angst die ze weerspiegelden zou ze nooit, maar dan ook nooit vergeten. Die ene blik. Die ene laatste blik.

In Indigo staat het persoonlijke leven van de personages op de achtergrond. Er zijn wel een aantal situaties, maar deze worden summier beschreven. In dit boek draait alles om de zaak. Een ingewikkelde zaak en hoewel ik als veellezer vaak als snel doorheb hoe de vork in de steel zit, kon ik er met dit boek geen vat op krijgen. Ik had absoluut geen idee in welke richting ik moest zoeken en toen de ontknoping naderde werd ik even overdonderd. Sterre Carron heeft het wederom voor elkaar gekregen een goed en geloofwaardig verhaal neer te zetten, een verhaal vol van spanning en vele verrassende wendingen.

vijf ster

 

Indigo heb ik gelezen voor VrouwenThrillers, met dank aan Sterre Carron voor het beschikbaar stellen van het leesexemplaar.

Titel: Indigo|Auteur: Sterre Carron
Uitgever: Witsand Uitgevers|ISBN: 9789492011329|Blz: 372

Indigo is o.a. verkrijgbaar bij de boekhandel, uitgever of Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *