Inspiratie wordt obsessie: LEX

Lex is de nieuwe psychologische thriller van Gert-Jan van den Bemd. Verschijnt 6 juni.

Schrijver vindt plot op parkeerplaats

Een onbekende man koopt wekelijks een parkeerticket zonder zijn auto vervolgens te parkeren. Lex zet de achtervolging in om uit te zoeken waarom. Vindt hij een spannend plot voor zijn boek of steekt hij zijn neus in zaken die wel eens heel gevaarlijk kunnen uitpakken?

Lex is de laatste tijd niet de plezierigste man om mee samen te leven. Zijn beslissing om zijn baan op te zeggen en fulltime-schrijver te worden was misschien toch niet zo verstandig. Het schrijven wil niet meer vlotten, nieuwe ideeën blijven uit. Dan ziet zijn vriendin tijdens haar wekelijkse hardlooprondje iets opvallends: een man parkeert zijn auto, haalt een betaalbewijs uit de automaat en rijdt meteen weer weg. Een week later gebeurt hetzelfde.

Het intrigerende begin van een nieuwe roman. Lex hervindt zijn drive. Hij achterhaalt de identiteit van de man en maakt hem tot hoofdpersonage. Maar dat had hij beter niet kunnen doen.

Over de auteur

Gert-Jan van den Bemd publiceerde eerder de romans De verkeerde vriend (2018), Na de val (2019) en Branco & Julia (2022), en korte verhalen in onder andere Tirade, Extaze en Elders literair.

Boekgegevens
Gert-Jan van den Bemd – Lex. Verschijnt 6 juni bij Manteau.
ISBN 978 90 223 4132 2 | Paperback | 320 pag. | € 24,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *