Berichten

Jeugd- en kinderboeken

Zelf lees ik graag tussendoor jeugd- en kinderboeken. Heb het gevoel dat er tegenwoordig meer mooie jeugd- en kinderboeken zijn, dan in mijn eigen jeugd- en kindertijd. Maar nou ligt deze al ver achter me, dus misschien is dit alleen een gevoel.

Heerlijk vind ik het bij de bibliotheek op de afdeling van deze boeken te snuffelen en regelmatig kom ik wel wat leuks tegen. Er zijn auteurs die en voor volwassenen schrijven en voor de kinderen en de jeugd. Vaak heb ik dan eerst het boek voor volwassenen gelezen en ben dan nieuwsgierig geraakt naar de kind- en jeugdboeken van deze auteur.

Momenteel ben ik een boek aan het lezen van Susanne Koster. Ik ben met de boeken van Susanne in aanraking gekomen door middel van een Facebookgroep. Eerst heb ik De trap naar de hemel gelezen en deze was mij zo goed bevallen dat ik onlangs het boek Voor altijd heb gelezen en gerecenseerd. Ook dit boek heb ik met veel plezier gelezen en ik kwam erachter dat deze auteur nog meerdere kind- en jeugdboeken heeft geschreven. Ik snel naar de bibliotheek en een aantal boeken opgehaald. Nu wilde ik eigenlijk beginnen met het boek Achtergelaten maar ik ontdekte dat dit een vervolg is op Zwarte Lieveling. Hiervan maar even snel het ebook aangeschaft en vanmiddag ga ik hier in beginnen.

1001004011581932-framed

Ook van andere auteurs heb ik inmiddels een aantal jeugd- en kinderboeken gelezen. Vaak boeken  met een thema of op basis van een waargebeurd verhaal. Bijvoorbeeld Doodziek en springlevend? van Roos Boum, een boek over het syndroom van Munchhausen by proxy. Over dit onderwerp heeft Roos ook een boek voor volwassenen geschreven: Valse Salie. Ook het boek Chatgevaar van Pieter Feller heb ik met veel plezier gelezen en de titel maakt al duidelijk waar het boek om gaat.

Bovenstaande boeken zijn maar enkele voorbeelden, maar er zijn teveel leuke kind- en jeugdboeken om allemaal op te noemen. Ik kan het in ieder geval van harte aanraden om af en toe tussendoor zo’n leuk boek te gaan lezen.

Een heel fijn weekend gewenst en daar het weer heel warm gaat worden, doe rustig aan en ga gewoon lekker lezen…

Veel liefs, Wendy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: