Jo Nesbø schrijft geschenk CPNB Zomerlezen 2021

‘Ik ben zeer vereerd dat De jaloezieman deze zomer in Nederland wordt gepubliceerd. Natuurlijk weten we nog niet hoeveel we deze zomer kunnen reizen, maar De jaloezieman zal je in ieder geval meenemen naar Griekenland. Ik wens je veel leesplezier.’ Jo Nesbø, bekijk hier zijn persoonlijke videoboodschap

fotograaf (®Thron Ullberg) 

Jo Nesbø schrijft het CPNB Zomerlezengeschenk 2021: De jaloezieman. Het geschenk wordt naar het Nederlands vertaald door Annelies de Vroom. In juni, de eerste maand van Zomerlezen (juni, juli en augustus) geeft de boekhandel het geschenk De jaloezieman cadeau aan haar klanten bij besteding van minimaal €15 aan Nederlandstalige boeken. Jo Nesbø komt tijdens Zomerlezen naar Nederland voor een tournee langs boekhandels door het hele land. Om het genre spannende boeken extra kracht bij te zetten organiseert de lezerscommunity Hebban de Week van het Spannende Boek met tal van acties en boekenprijzen.

In De jaloezieman verdwijnt op het kleine Griekse eiland Kalymnoseen Duitse toerist spoorloos nadat hij vroeg in de ochtend is gaan zwemmen in zee. Getuigen verklaren dat de man de avond voor zijn verdwijning gevochten heeft met zijn tweelingbroer. De plaatselijke politie staat voor een raadsel; er is geen lijk, en geen spoor van vuil spel. Toch vertrouwen ze de zaak niet en ze roepen de hulp in van inspecteur Nikos Balli. Hij staat bekend als De Jaloezieman, en is gespecialiseerd in het oplossen van moorden waarbij jaloezie het hoofdmotief lijkt te zijn.
Nikos vliegt naar Kalymnos en ondervraagt Franz Schmid, de broer van de vermiste Julian. De mannen zijn naar het eiland gekomen om te klimmen, een sport waar de inspecteur zeer bekend mee is. Nikos raakt in de ban van het mysterie. Wat is er misgegaan tussen de broers? En waarom doet het hem zo sterk denken aan een duister geheim uit zijn eigen leven?

>> Lees hier het hele persbericht van CPNB

Uitgeverij Cargo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *