Katten kraskaarten – Mindful kleuren

Een tijdje geleden viel mijn oog op de kraskaarten van uitgeverij Manteau. Kleurkaarten om te krassen. Omdat ik naast mijn passie voor boeken ook een passie voor katten heb, was het vooral de uitgave Katten kraskaarten die mij bijzondere belangstelling had. 

Naast het vele lezen dat ik doe ben ik ook graag creatief bezig. Borduren, haken, kleuren, daimond painting en ga zo maar verder. Wat tegenwoordig zo leuk is dat er steeds weer nieuwe dingen op de markt komen die ik natuurlijk altijd wil uitproberen. Zo dus ook met de kraskaarten. Was dan ook verheugd dat ik dit setje Katten Kraskaarten mocht uitproberen. Kraskaarten waarbij je met een houten pennetje de mooiste kleuren tevoorschijn krast.

En ik heb dus weer een nieuwe hobby erbij, want wat is dit verslavend zeg! En heerlijk ontspannend, elke avond probeer ik toch wel even wat tijd vrij te maken. Maar denk je van dat doe ik even? Nou, zo is het dus niet. Vooral het allereerste begin is het er even inkomen. Misschien denk je, maar je gaat toch gewoon krassen en dan komt er een afbeelding tevoorschijn? Nee zo werkt het dus niet, je hebt er best een strakke hand voor nodig. Het is net als met kleuren, je moet wel goed de lijntjes blijven volgen. 

Het is juist die uitdaging om alles zo netjes mogelijk te krassen en de verrassing zit in welke kleur er tevoorschijn komt. De ene afbeelding is wat makkelijker dan de andere. Waar je wel goed bij op moet letten is als je het schraapsel wilt verwijderen. Doe dat voorzichtig met een zachte doek. Dat vind ik in ieder geval het prettigste. (Je kan het ook met het achterste gedeelte van de houten pen doen, maar ik vond dit niet fijn werken).Kijk ook uit dat je niet per ongeluk met bijvoorbeeld je hand iets wegveegt en je een ring omhebt. Je kan dan per ongeluk op de verkeerde plek iets wegschrapen, zoals je hieronder kunt zien.


Maar als je eenmaal de schwung te pakken hebt…dan is het moeilijk om dit af en toe weg te leggen. Bij mij was het elke keer, ach nog een stukje en voordat ik het wist had ik de hele avond zitten krassen.

Op de website van Manteau vind je een filmpje over het werken met kraskaarten. Klik hier

Tot nu toe zijn er vier boekjes verschenen:

In elk boekje vind je 6 kraskaarten. Ik hoop dat het niet bij deze vier boekjes blijft en dat er nog meer gaan verschijnen. Bijvoorbeeld Honden Kraskaarten?

Met dank aan New Book Collective en uitgeverij Manteau voor het toesturen van het review-exemplaar.

Wendy Wenning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *