Koude augustusnacht – kort verhaal MC Kleuver – Free writing

MC Kleuver (1995) heeft altijd al een voorliefde voor schrijven gehad. Als blogger|columnist plaatst hij diverse schrijfsels op zijn blog. MC schrijft ook graag korte verhalen door middel van Free Writing. Hij vroeg mij hem tussen de vijf en tien woorden te geven. Deze mochten met elkaar te maken hebben of niet. Aan de hand van mijn gegeven woorden schreef hij onderstaand verhaal.

De woorden: grot eng nat koud wandelen donker wolf nacht uil

 

Koude augustusnacht

Het is een bizar koude augustusnacht. De wind waait zachtjes tussen de bomen door. Mijn hart versnelt zich door een geluid achter mij. Ik begin harder te lopen, te rennen. Plotsklaps wandelt er iemand naar mij. Een enge man gehuld in een kap laat zijn zware voeten naast mij neerdalen. Strak kijk ik vooruit. Ik durf hem niet aan te kijken. Zijn schim steekt af tegen de donkere nacht.

Goedenacht. Wat doe je zo alleen?

Mijn adem stokt bij het horen van zijn warme stem. Een gevoel van rust bekruipt mij, maar ik kan mij er niet helemaal aan overgeven. Wat doet hij in zo’n donker bos? Wat doe ik in dit donkere bos?

Ik-ik ben op weg naar huis.

‘Waar kom je vandaan jongeman? Het is laat, midden in de nacht. Je zou op dit tijdstip in bed moeten liggen.’

‘Ik heb deze avond doorgebracht op de markt. Ik moest goederen verkopen meneer.’

‘In je eentje?’

De wolken boven het bos beginnen te donderen. Een lichtflits raakt de grond. Op een heuvel voor ons staat een wolf te huilen. Naast mij kijkt een uil mij met grote ogen aan. Mijn hartslag daalt. De man blijft naast me lopen. De regen tikt tegen het bladerdak aan. De man haalt ergens een paraplu vandaan. Mij rest de vraag waarvandaan. Hij draagt geen tas of knapzak. Ik sluit mijn ogen en voel de wind aan me trekken. Wanneer ik mijn ogen terug open, ben ik beland in een stenen ruimte. Het is een grot.

Het natte T-shirt kleeft aan mijn huid. De gekapte man is bezig met een paar vonkjes. Dit gaat hem niet al te goed af. Ik help met de firesticks en zorg dat de stro vlam vat. Ik gooi de droge sprieten in een ton vol met takken. Een grote steekvlam volgt. De grot is verlicht en straalt een gloed uit. Voor de opening van de grot zit de grote uil met een muis in zijn bek. Het tipt zachtjes de grot in. Ik trek mijn shirt uit, hang deze over een tak en blijf dichtbij het vuur. Lekker warm. In de verte huilt de wolf. Een tweede flits volgt en de man is verdwenen.

Ik open mijn ogen. Naast mij staat mama. Haar lieve en zachte groene ogen kijken me aan. Ze heeft haar hand op de mijne gelegd. Langzaam kom ik overeind. Het was maar een droom. Het lijkt verbeelding, maar volgens mij hoor ik een uil in de verte.

MC Kleuver

https://mckleuver.wordpress.com

https://facebook.com/MCKleuverBlog

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *