Krabbel & Nies – Pieter Feller met illustraties van Marieke Nelissen – Recensie

Pieter Feller, bekend van de Kolletje-boeken, schreef een heerlijk voorleesverhaal over twee ondeugende zwerfkatten, een ekster met veel praatjes, een verlegen mopshondje, een bullebak, een wel heel coole kat, en nog veel meer dieren! Met vrolijke fullcolourillustraties van Marieke Nelissen.

Samenvatting:
Krabbel en Nies zijn zwerfkatten. Het valt niet mee om elke dag eten en een slaapplekje te vinden. Gelukkig krijgen ze hulp van een ekster en een mopshondje. Ze raken bevriend met Oidipoes, die in een Grieks restaurant woont, en Truffel en Bonbon, twee verwaande siamezen. Maar steeds komt Poelie de Verschrikkelijke op hun pad, de kater die de hele buurt terroriseert. Hij wil de twee zwervertjes wegjagen. Maar daar laten Krabbel en Nies het niet bij zitten.

Dit mooi vormgegeven prentenboek heeft 17 korte verhalen, verhalen over de avonturen van Krabbel en Nies, twee ondernemende zwervertjes. Elke dag moeten ze weer een manier verzinnen om aan eten te komen en een veilige slaapplaats te te vinden. Tijdens hun zoektocht ontmoeten ze veel dieren en opvallend is de vriendschap die ze sluiten met een ekster. De avonturen die ze meemaken zijn vooral spannend, maar soms ook wel heel grappig.

De verhalen in Krabbel & Nies zijn treffend geschreven en de prachtige illustraties zorgen ervoor dat er nog een mooier beeld geschetst kan worden. Je ziet het zo voor je, twee zwerfkatten schuimend door de straat op zoek naar eten. Wachtend voor een kattenluik, net zolang totdat ze de kans krijgen stiekem naar binnen te sluipen en het eten van de kat des huizes op te eten. En dan die leuke en soms aparte vriendschappen die ze maken, schitterend om te lezen.

De verhalen zijn van prima lengte om voor te lezen, niet te lang en niet te kort. Om voor te lezen aan kinderen van 4-6 jaar en voor de oudere kinderen een leuk en avontuurlijk boek om zelf te lezen. En ja, om eerlijk te bekennen, zelf vond ik het ook wel erg leuk om te lezen. Dus kinderen, als je het boek niet kunt vinden vraag eerst even een van je ouders…

 

Met dank aan Pieter Feller voor het sturen van dit mooie (voor)leesboek.

 

Titel: Krabbel & Nies| Auteur: Pieter Feller
Uitgever: Luitingh-Sijthoff| ISBN: 9789024574186|Blz: 112
Illustraties Marieke Nelissen
Fictie 4 – 6 jaar

Krabbel & Nies is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com
AKO.nl
Eci.nl
Boekenwereld.com
© 2016, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *