Lawinegevaar – Suzanne Vermeer – Recensie

lawinegevaar-framedLawinegevaar wordt verteld door Chantal, in de derde persoon. Chantal is strafrechtadvocate en nadat ze een zaak heeft gewonnen, staat ze vol in de aandacht van de media. Maar dit heeft ook zijn keerzijde en na een pittig optreden in een nieuws- en actualiteiten programma, krijgt ze te maken met een stalker en ontvangt bedreigingen. Om even te ontsnappen aan alle drukte, besluit ze een time-out te nemen en boekt samen met haar nieuwe vriend Niels een wintersport vakantie. Een week voor hun vakantie staat ’s avonds onverwachts een meisje voor de deur. Chantal heeft een zus Amber, waar ze al tien jaar geen contact meer heeft, en het meisje voor de deur beweert de dochter van Amber te zijn. Als het meisje, Fenna, zich voorgesteld heeft, stapt ze naar binnen en zegt: “Mama zegt dat ik bij jou veilig ben.”

De boeken van Suzanne Vermeer kenmerken zich door de vlotte en toegankelijke schrijfstijl, spanning en een vleugje romantiek. In Lawinegevaar zit het zeker wat betreft de spanning wel goed. Van begin tot eind is er een fijne spanningsboog die met tijd en wijle wordt opgevoerd. Alleen als je zoveel thrillers schrijft is het wel eens moeilijk om de lezer te blijven verrassen. Lawinegevaar bevat genoeg verrassende wendingen maar toch was er ook voorspelbaarheid. In ieder geval heeft de auteur mij deze keer niet aan het lijntje kunnen houden. Al snel had ik het gevoel dat er bij bepaalde personages iets niet klopte en later bleek dit gevoel juist te zijn. En ondanks dat er nog genoeg andere vragen open bleven zorgde de doorzichtigheid ervoor dat de aandacht af en toe verslapte. Rondom de zus van Chantal zijn er veel raadsels en voordat deze opgelost zijn, zijn we al ver gevorderd in het verhaal. Dit blijft intrigeren en geeft het boek een oppepper en maakt het toch nog interessant.

De thrillers van Suzanne Vermeer zijn heerlijke thrillers om even lekker ontspannen tussendoor te lezen. Makkelijk en snel te lezen, thrillers die je op een middagje uitleest. En dit geldt zeker ook Lawinegevaar. De voorspelbaarheid is spijtig, maar er blijft gelukkig nog genoeg over om het verhaal aantrekkelijk te maken. Gewoon een thriller waarbij je niet zoveel bij na hoeft te denken, een thriller om prima mee te ontspannen op een druilerige zondagmiddag.

3 ster

Deze recensie is eerder verschenen op VrouwenThrillers.nl.

Titel: Lawinegevaar | Auteur: Suzanne Vermeer | Omvang: ca. 312 pag. | Prijs: € 15,- | ɪsʙɴ: 978 94 005 0769 2 | Verschijnt: 8 november 2016 | Ook leverbaar als e-book | Prijs: € 9,99 | ɪsʙɴ: 978 90 449 7544 4

Lawinegevaar is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com
AKO.nl
Eci.nl
Boekenwereld.com

 

© 2016, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *