Lees ik nu – De zaak – Rolf Österberg

Een Russische professor koopt in Jeruzalem een koker waar een aantal papyrusrollen en een filmrolletje in zitten. Als hij verdwijnt, doet een voormalig Mossadanalist er alles aan om zijn vriend te vinden.

Een Nederlandse studente vindt op het plein voor de Klaagmuur een filmrolletje, stopt het in haar tas en neemt het mee naar Nederland. Terug van haar huwelijksreis, zorgt dat filmrolletje ervoor dat haar leven en dat van haar partner in een nachtmerrie verandert.

In Amsterdam wordt een gemartelde en vermoorde vrouw gevonden. De politie wil niets liever dan de moordenaar vinden. Maar al snel blijkt dat deze zaak ongewoner is dan ook maar iemand kan vermoeden…

De Zaak neemt de lezer mee van Israël naar Nederland, Rusland en de Balkan. Het Vaticaan doet er werkelijk alles aan om de papyrusrollen, de foto’s en de negatieven in handen te krijgen.

Rolf Österberg (pseudoniem) bracht een aantal jaren door bij het Korps Commandotroepen. Hij raakte geïnteresseerd in het werk van de Verenigde Naties en verbleef voor die organisatie een aantal jaren in Afrika. Momenteel is hij fulltime schrijver.

In 2014 verscheen van zijn hand het tweeluik “De Al-Qaedaconnectie” en in 2015 “Het Oslo-virus”.

Als je alvast een voorproefje wilt, kun je hier de eerste twee hoofdstukken lezen.

Mijn recensie zal binnenkort gepubliceerd worden op Boekenbijlage.nl

Met dank aan CPRomance voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Titel: De zaak|Auteur: Rolf Österberg
Uitgever: CPRomance|ISBN: 9789491300530|Blz: 524

De zaak is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
CPRomance
Bol
Bruna
Libris
AKO
Eci
© 2016, Wendy. All rights reserved

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *