Liefde met gebruiksaanwijzing – Aline van Wijnen – Gastrecensie Connie Schelvis

Liefde met gebruiksaanwijzing is de tweede feelgoodroman van Aline van Wijnen. Ze debuteerde met  Halsoverkop na het winnen van een schrijfwedstrijd.

Inhoud: De hoofpersoon Robin heeft het gehad met de romantiek. Relaties zijn stuk gelopen en ze hoeft geen man meer tot ze Max ontmoet. Max is fotograaf en zeer aantrekkelijk. Hij heeft duidelijk interesse in haar en doet zijn best haar te veroveren.  Terwijl ze samen aan een boek over relaties werken moet ze misschien eens aan een eigen relatie gaan werken?

Na het enthousiasme die ik hoorde op haar eerste titel ( die ik zelf nog niet gelezen had) wilde ik dit boek wel gaan lezen. Haar schrijfstijl is vlot al had het tempo voor mij wat sneller gemogen. Maar het is een prettige feelgoodroman dus op naar een paar uur ontspannen leesplezier.

Nou ja ontspannen?  Af en toe moest ik mijn tenen krommen omdat de personages dingen deden waarvan ik mij toch wel degelijk af vroeg of het niet een beetje vergezocht was. En als je dan al zo zou reageren (of doen) verdien je dan wel de sympathie van de omgeving of de lezers. Die van mij in ieder geval niet.  Ik had niets met de personen in het verhaal.  Nou ja er is een dame ( Svetna) , die Robin ( de hoofdfiguur) ontmoet op straat en vriendinnen mee wordt, die nog het meest met beide benen op de grond staat en aardig wat mensenkennis heeft maar dat is een bijrol in het geheel.  De andere vriendin van Robin is een regelrechte bitch en blijft goed in haar rol en het is wonderbaarlijk wat Robin van haar pikt.

Over deze Robin:  die zwelgt voor mij te veel op slechte ervaringen in het verleden en laat daardoor bijna de man van haar dromen schieten. Die man schiet vervolgens weer in het verleden en begint dan zelf te zwelgen. Misschien een beetje kort door de bocht het zo te omschrijven maar ik wil geen spoilers plaatsen.

De karakters komen dus niet allemaal realistisch over maar is dat nodig? Het is immers, gelukkig wel, een fictieve roman. En bovendien is het de schrijfster wel gelukt om de lezer te triggeren ook al is het door af en toe een vleugje ergernis te kweken. Hierdoor wil je toch doorlezen.

Op dat punt is het wel eens leuk om boek te lezen waarin karakters zitten waar ik totaal niets mee heb en ze af en toe niet eens begrijp. Nadeel is dan wel weer dat je het boek anders beleeft en niet zo in het verhaal wil blijven zitten, het toch minder boeit.

Persoonlijk had ik dus niet veel op met het boek, maar liefhebbers van dit genre zullen het een leuke feelgood vinden en lekker leesvoer! En die gebruiksaanwijzing? Ach, die wordt toch vaak niet helemaal gelezen dus die kan beter nergens bij zitten….

Omdat Liefde met gebruiksaanwijzing lekker wegleest en de schrijfster mij toch door liet lezen geef ik het boek 3 sterren.

3***

Conny Schelvis

 

Titel: Liefde met gebruiksaanwijzing|Auteur: Aline van Wijnen
Uitgever: Z & K|ISBN: 9789401910514|Blz: 256
Verschijningsdatum: 15 augustus 2017

Liefde met gebruiksaanwijzing is onder andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *