Lieve Amy – Helen Callaghan – Recensie

lieve-amy-framed

Helen Callaghan werd geboren in Californie en groeide op in de VS en Engeland. Ze werkte als boekverkoper bij Athena Bookshop, Dillons en Waterstones. Nu werkt ze zelfstandig als ondernemer in de IT en woont in Cambridge.

Naast dat Margot Lewis les geeft op een middelbare school in Cambridge, schrijft ze in haar vrije tijd een adviesrubriek ‘Lieve Amy’. Margot ontvangt een brief van een meisje dat lang geleden vermist is geraakt. Onlangs is Katie, een leerling van Margot, vermist geraakt en het lijkt erop dat deze brief ook hier mee te maken heeft. Criminoloog Martin Forrester probeert al jaren de waarheid boven tafel te krijgen en de brief heeft zijn bijzondere interesse. Samen met Margo probeert hij de afzender van de brief te vinden, maar zullen ze op tijd komen?

Ik beet op mijn lip en vermande me: ik was hier op een missie, mocht niet afdwalen.

In de proloog van Lieve Amy lees je over de ontvoering van Katie. Eigenlijk is ze zelf bezig met een wegloopactie, maar ze heeft de pech de aandacht van de verkeerde te trekken. Daarna worden we middels meerdere verhaallijnen en een wisselend perspectief een intrigerend en raadselachtig verhaal ingetrokken. Ook de dader levert zijn deel en uit zijn verhaal blijkt dat we te maken hebben met een zeer gestoorde persoonlijkheid. Een dader die al jarenlang ongestoord zijn gang heeft kunnen gaan.

Ze draait zich met een ruk om, maar niet snel genoeg. Sterke, knoestige armen schieten met een choquerende intimiteit om haar middel en haar nek, en forceren haar hoofd achterover. Een grote ruwe hand bedekt haar mond.’

Lieve Amy laat je voortdurend in het ongewisse en in plaats van meer duidelijkheid te geven wordt het steeds raadselachtiger. Verwachtend dat dit boek alleen verhaalt over de jacht op de dader en het vinden van de verdwenen meisjes, krijgen we te maken met een opmerkelijke twist. Hierdoor wordt ineens alles in een heel ander licht gezet. Een verfijnd stukje psychologie dat laat zien dat onze geest doortrapt kan zijn, maar dat zintuigen moeilijker voor de gek te houden zijn. Ook als de plot inmiddels bekend is, blijven er nog genoeg vragen over om geboeid te blijven. Naast een mooie spanningsboog en een goed verhaal vinden we ook nog een vleugje romantiek in deze thriller wat het geheel compleet maakt. Lieve Amy laat je verrassen en garandeert de thrillerfan een aantal uren heerlijk leesplezier!

Deze recensie is eerder gepubliceerd op Vrouwenthrillers.nl

Titel: Lieve Amy |Auteur: Helen Callaghan
Uitgever: Ambo\Anthos| ISBN: 9789026334207|Blz: 336
Vertaling: Carolien Metaal

Lieve Amy is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol
Bruna
Libris
AKO
Eci

 

© 2016, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *