Manuscripta

Afgelopen zaterdag was het zover, de opening van het boekenseizoen, Manuscripta. Dit jaar werd het in Zwolle gehouden. Mooi dichtbij voor mij, dus natuurlijk een bezoekje gebracht. Het weer was niet helemaal top, maar heb toch maar een keer hoeven te schuilen voor een buitje regen.

Als eerste naar de Schrijversmarkt. Verschillende uitgevers waren aanwezig. Diverse stands bezocht en eindelijk eens live kennisgemaakt met de mensen van de uitgeverijen.

Bij de stand van NAU uitgevers maakte ik kennis met Marianne Vork en liep ik twee auteurs tegen het lijf, Linda Udo en Linda Jansen. Linda Udo heeft het boek Koninklijk complot geschreven en deze heb ik vorig jaar mogen recenseren voor Boekenbijlage.nl. Een spannend verhaal over prinses Diana, dat veel twijfels en vragen oproept. Van Linda Jansen is onlangs haar debuutroman Onder water verschenen. Een fascinerend geschreven verhaal dat je pakt en niet meer los laat. Voor mijn recensie van Onder water, klik hier. Leuk om deze auteurs persoonlijk ontmoet te hebben.

IMG-20150905-WA0000

Er waren ook diverse boekpresentaties te bezoeken. Bijvoorbeeld bij Boekhandel Waanders en Boekhandel Westerhof. De boekpresentatie waar ik geweest ben is die van Heleen van der Kemp samen met Frank van Pamelen. Beide hebben over hun thrillers verteld, waarbij mijn speciale aandacht naar het boek van Heleen van der Kemp ging. Heb al haar thrillers gelezen en zit met smart te wachten op de nieuwe thriller Bijwerking.

Als laatste heb ik eindelijk persoonlijk kennisgemaakt met Jennefer Mellink. We hadden al regelmatig contact via chat, maar van een ontmoeting was het nog niet gekomen. We hebben even gezellig gekletst en leuk om op deze manier in contact te komen met diverse auteurs. Jennefer debuteerde vorig jaar met de YA-thriller Gebroken, een boek dat ik met veel plezier heb gelezen. Onlangs heb ik haar tweede boek Kwaad bloed gelezen en ook daarvan heb ik weer genoten. De recensie hiervan zal binnenkort gepubliceerd worden.

IMG-20150905-WA0002

Al met al een leuke dag gehad, veel mensen ontmoet, van genoten…

Groetjes, Wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *