Marion Pauw en Femmetje de Wind te gast bij zomerse editie Books on Tour Eindhoven

Tijdens het literair-culturele programma Books on Tour op 4 augustus rond het thema Vriendschap presenteren auteurs Marion Pauw en Femmetje de Wind hun nieuwe roman Vier wandelaars & een Siciliaan. Ze schreven het boek samen met Roos Schlikker en Elle van Rijn. In de binnentuin van het Natlab gaat presentator Diederik Samwel met hen in gesprek over de totstandkoming van de roman, vriendschap en inspiratie.


Daarnaast is er een optreden van singer-songwriter Iris Penning, stadsdichter van Eindhoven. Aansluitend wordt in de open lucht de Franse speelfilm Envole-moi van Christophe Barratier uit 2021 vertoond. Daarin draait het om de vriendschap tussen de 25-jarige vrijbuiter Marcus voor wie het leven één groot feest is, en de 12-jarige Marcus die sinds zijn geboorte lijdt aan een ernstige hartziekte.


Marion Pauw geniet grote bekendheid als thrillerauteur. Met haar besteller Daglicht (2009) won ze de Gouden Strop, de literaire prijs voor het beste spannende boek. Dit jaar kreeg ze de prijs opnieuw uitgereikt voor het vorig jaar uitgebrachte Vogeleiland. Femmetje de Wind is behalve schrijver ook columnist en tijdschriftuitgever. Samen met Mirjam van den Broeke publiceerde ze tussen 2010 en 2012 het drieluik Wat wil de man?, Wat wil de vrouw? en Wat wil de M/V?

Pauw en De Wind verzorgen op 4 augustus eerst een inleiding over de coproductie van de roman Vier Wandelaars & en een Siciliaan, waarin de vriendschap tussen vier vrouwen op de proef wordt gesteld. Daarbij gaan ze onder meer in op het werken als schrijverskwartet. Vervolgens krijgt het publiek gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met de auteurs.

Voor deze zomerse editie van Books on Tour op 4 augustus biedt Natlab de ruimte en faciliteiten. Het literair-culturele evenement sluit aan op Natlabs zomerprogramma waarin van 15 juli tot en met 3 september op het binnenterrein gratis (art-house)buitenfilms worden vertoond.

Books on Tour is een initiatief van De Vrije Uitgevers in samenwerking met Boekhandel Van Piere en de Bibliotheek Eindhoven. De organisatoren bieden een gevarieerd programma rond literaire fictie en non-fictie, kunst en muziek. Dat gebeurt op locaties buiten de grote steden waarbij ook lokale schrijvers, dichters en artiesten een podium krijgen. Eerdere edities van Books on Tour waren gewijd aan Suriname, Reizen, Depressies en Creativiteit, Vriendschap in tijden van lockdown, Nederlands-Indië en Nieuwkomers. Dit najaar staan thema-avonden van Books on Tour geprogrammeerd in Waalre, Deurne en Breda.

Praktische informatie

Books on Tour: Zomerse editie over Vriendschap
Datum: donderdag 4 augustus, 19.45 – 21.30 uur
Locatie: Natlab, Kastanjelaan 500, 5616 LZ Eindhoven
Entree: gratis
Tickets via: Books on Tour: Vriendschap (+ Buitenfilm) | donderdag 4 augustus 2022 | Bibliotheek Eindhoven (op-shop.nl)

Meer informatie:
www.booksontour.nl
info@booksontour.nl
Kleine Koppel 32 | 3812 PH Amersfoort

De Vrije Uitgevers

Bron foto: Bibliotheek Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *