Meeslepende historische serie Oorlogshospitaal Mulberry Hall

Nieuw verschenen bij Loft Books Sally’s droom & Kates overwinning van Lily van Keeken.

Over Sally’s droom:

Engeland, 1944. Sally Wilson werkt al vier jaar als verpleegster op het landgoed Mulberry Hall, waar gewonde soldaten naartoe worden gebracht. De oorlog duurt al zo lang, zal er ooit een einde aan komen? Er is een schrijnend tekort aan alles, zelfs aan verband, en de voedselrantsoenen worden steeds kariger. Haar broer Teddy vecht aan het front en elke dag dat ze niets van hem hoort wordt ze ongeruster.

Gelukkig ontmoet ze Kate, die door de bombardementen uit Londen is verdreven en terecht is gekomen op de boerderij van het landgoed. Intussen raken de geïmproviseerde ziekenzalen in het grote huis overvol. Maar de legerambulances brengen nog steeds nieuwe patiënten. Een van hen is de officier William. Sally raakt van hem onder de indruk, maar hij moet zijn eigen demonen onder ogen zien. Dan krijgt Sally een onheilspellend telegram…

Sally’s droom is een meeslepende roman over een jonge vrouw die zich staande moet houden in een turbulente tijd. Voor de lezers van Corina Bomann en Sarah Lark.

Over Kates overwinning:

Na een verwoestend bombardement vertrekt Kate uit Londen. Ze vindt een plek op het landgoed Mulberry Hall, waar ze op de boerderij kan gaan werken. Het duurt niet lang voordat ze vriendschap sluit met de andere vrouwen, Anna, Barbara en verpleegster Sally. Het is wennen en saai op het platteland, zeker in vergelijking met haar vroegere leven in Londen. Kate mist de dansavondjes en de afspraakjes met leuke mannen. Al is hier natuurlijk wel de knappe arts Montgomery, die zijn oog op haar laat vallen. In een impulsieve bui geeft ze zich op voor de grote bakwedstrijd in het dorp. Maar ze kan helemaal niet bakken! Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek.


Kates overwinning is een meeslepende roman over een jonge vrouw die in tijden van oorlog haar leven opnieuw opbouwt. en is het tweede en laatste deel van de serie Oorlogshospitaal Mulberry Hall.

Over de auteur:

Lily van Keeken (1986) is de dochter van een Engelse moeder en een Nederlandse vader. Ze groeide op in Baarn en bracht haar vakanties door aan de zuidkust van Engeland in de witte cottage van haar grootmoeder. Bij de open haard verslond ze onder het genot van sloten thee met melk alle Engelse klassiekers. Van zelf boeken schrijven kon ze toen alleen nog maar dromen.

Loft Books

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *