Meesterdeal -Marlen Beek-Visser – Recensie

Marlen Beek-Visser is auteur en manager bedrijfsvoering. In het dagelijks leven combineert zij haar baan bij een kinderopvangorganisatie met het schrijven van boeken. Daarnaast geeft ze workshops creatief schrijven en organiseert zij twee keer per jaar een schrijfweek in Italie. Tot 2011 schreef Marlen voornamelijk zakelijke teksten. Eind 2011 begon ze met schrijven van haar eerste thriller. Ze deed mee met schrijfwedstrijden waarmee zij diverse publicaties in verhalenbundels won. In 2015 debuteerde Marlen Beek-Visser met de thriller Stem!. Dit leverde haar direct een nomatie op voor de Schaduwprijs. Marlen is mede-oprichter van het schrijverscollectief Moordwijven. Een collectief van thrillerauteurs, die een herkenbaar gezicht willen vormen naar lezers, boekhandel en pers door het organiseren van gezamenlijke activiteiten en pr. Meesterdeal is de tweede thriller van Marlen.

Bo en Adam hebben behoorlijk wat te stellen met hun zestienjarige puberdochter Eva. Zeker als Bo erachter komt dat Eva een verhouding heeft met haar mentor, een man van tweeënveertig. Er waren al veel spanningen in het gezin, maar nu lopen deze steeds hoger op. Ook Adam gaat zich steeds vreemder gedragen, maar dat kan te maken hebben met het geheim dat hij en Bo gezamenlijk dragen. Bij de Hulplijn waar Bo werkt kan ze even haar eigen problemen vergeten en ze krijgt steun van een cliënt, Emiel. Bo weet dat dit niet hoort, maar het is prettig om met deze man te praten en hij wil haar helpen. Als het bijna tot een confrontatie komt met de mentor gebeurt er iets dat voor flinke consternatie zorgt.

Na het fantastische debuut Stem! zijn met Meesterdeal de verwachtingen hoog gespannen. Het verhaal begint met een cursief geschreven gedeelte. Uit de tekst valt al op te halen dat de mentor de verteller is en zijn verhaal zullen we vaker tegenkomen. Verder volgen we het verhaal in chronologische volgorde vanuit het perspectief van Bo. Al meteen vallen we in situaties die herkenbaar zijn als je een puber in huis hebt. Maar er is in dit gezin nog zoveel meer aan de hand dat de spanningen voortdurend voelbaar zijn. De spanningen lopen zo hoog op dat er op een gegeven moment een bom ontploft en de verwijten naar elkaar vliegen over en weer. Daarnaast is er die grote bezorgdheid om Eva. Bo probeert met alle macht alles in goede banen te leiden, maar juist door alles zo goed te willen doen, maakt ze ene fout na de andere, met alle gevolgen van dien. Het voorbeeld van een moeder die het allerbelangrijkste in haar leven wil beschermen: haar kind. Wanhoop, woede, onmacht, een stormvloed van gevoelens tastbaar neergezet.

Met Meesterdeal heeft Marlen verschillende dillema’s uitgewerkt tot een verhaal met een bijzondere hoge spanningsboog. De ontwikkelingen volgen elkaar rap op en wendingen geven steeds weer een andere draai aan het verhaal. Wendingen die mij geregeld op het verkeerde been wisten te zetten. Bo’s gedachten zijn herkenbaar en het is dan ook niet moeilijk om je in dit karakter te verplaatsen. De krachtige schrijfstijl van Marlen maakt dat dit verhaal meteen pakt en door de ontwikkelingen vanaf het begin een hoog niveau van spanning mee te geven, zorgt de auteur ervoor dat je dit boek in een ruk wilt uitlezen. Marlen laat met Meesterdeal zien dat ze het schrijven echt wel in de vingers heeft en wederom weet ze een prima uitgewerkte thriller af te ronden met een twist die compleet overdondert.

Deze recensie is eerder gepubliceerd op VrouwenThrillers.nl

Titel: Meesterdeal|Auteur: Marlen Beek-Visser
Uitgever: Ellessy|ISBN: 978-90-8660-312-1|Blz:

Meesterdeal is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com
AKO.nl
Eci.nl
Boekenwereld.com

 

© 2017, Wendy. All rights reserved

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *