Meet & Greet – Inge Ipenburg – Overamstel Uitgevers

Onlangs het nieuwe boek van Inge Ipenburg, Een schitterend ongeluk, mogen lezen en recenseren. Voor mijn recensie klik hier.

Een schitterend ongeluk-framed
Ter gelegenheid van het verschijnen van dit boek had de uitgever een Meet & Greet georganiseerd. Samen met collegabloggers werd ik uitgenodigd voor een meeting met Inge Ipenburg. Hartstikke leuk natuurlijk om Inge te ontmoeten, maar ook de collega bloggers en enkele mensen van de uitgeverij.

Woensdagavond was het zover, dus hop, naar Amsterdam, naar Overamstel Uitgevers. Bij binnenkomst is het eerste dat opvalt de gigantische boekenkast, de droom van iedere boekenliefhebber. Na de hartelijke ontvangst van Jochem mochten we doorlopen naar boven, waar een gezellige ruimte was ingericht voor de meeting. Ook aan een hapje en een drankje was gedacht.

2015-10-28 21.01.57

DSC00250

 

Na een kennismaking mochten we Inge het hemd van het lijf vragen. Er kwam al meteen een vraag over de cover, dat er twee verschillende covers in omloop waren. Op de ene cover staat dat het boek een thriller is en op het andere niet. Inge heeft uitgelegd hoe dit zat. Voor de catalogus moest alvast stel op sprong een cover komen. Bij deze cover is door de haast per ongeluk het woord thriller op de voorkant gekomen. Dit was dus niet de bedoeling. Het heeft wel enige verwarring gebracht bij de bloggers/recensenten, want iedereen was in de veronderstelling dat Een schitterend ongeluk een thriller was. Maar Een schitterend ongeluk is dus geen thriller, maar valt onder de categorie spannende roman. Door de verwarring hebben een aantal bloggers dit boek beoordeeld als een thriller wat soms ten nadele is gegaan van de waardering.

Inge heeft ons verteld waar de inspiratie voor dit boek vandaan is gekomen en ook dat het best nog een heel werk is geweest om het boek persklaar te krijgen. Toevoegen, schrappen, veranderen en dergelijke heeft de nodige tijd gekost. Maar niet voor niks, want Inge heeft met Een schitterend ongeluk een hele goede spannende roman geschreven. Een leuk detail dat ze vertelde is dat de sleutelbos op de cover haar eigen sleutelbos is. Op het eerste ontwerp stonden ook sleutels afgebeeld, maar de manier waarop vond Inge maar niks. Als voorbeeld had ze haar eigen sleutelbos op een beetje rommelige wijze neergelegd, er een foto van gemaakt en deze doorgestuurd naar de ontwerper. Bij de definitieve keuze van de afbeelding is voor haar eigen foto en sleutelbos gekozen.

Veel vragen zijn er gesteld waarop Inge helder en duidelijk antwoord heeft gegeven. Zo af en toe deelde zij ook het een en ander uit haar persoonlijk leven. Het was een hele gezellige bijeenkomst en een Meet & Greet is een leuke manier om een auteur beter te leren kennen en nog meer over een boek te weten te komen. En het is ook heerlijk om met andere leesverslaafden gezellig over boeken te zitten keuvelen.

 

2015-10-28 20.52.08

Heel veel mensen kennen Inge door haar rol als Martine Hafkamp in Goede tijden, Slechte tijden. (  sorry Inge, moet ik toch nog even aanhalen). Martine Hafkamp is niet het aardigste karakter, het is een nogal bitchy persoontje. Door de ontmoeting met Inge persoonlijk kan ik zeggen dat het alleen een rol is die ze heeft gespeeld. Inge is een zeer sympathieke vrouw en iedereen voelde zich prima op zijn gemak bij haar. Wel een vrouw die weet wat ze wil en niet snel over zich heen laat lopen. Bij de vraag wat ze  nu leuker vind, acteren of schrijven, antwoordde ze dat ze het allebei heel erg leuk vind en dus ook allebei blijft doen. Ze heeft al weer een verhaal in gedachten voor een volgend boek, daar zijn wij lezers natuurlijk het meest nieuwsgierig naar.

Een hele gezellige Meet & Greet, waar ik veel leuke mensen heb ontmoet en zeker voor herhaling vatbaar. Met dank aan Overamstel Uitgevers voor de goede organisatie en voor de goodiebag die we na afloop meekregen.

Heb jij het vorige boek van Inge al gelezen? Het gerecht heb ik vorig jaar gelezen, voor deze recensie klik hier. Dit boek ligt nu in de winkels voor een mooi prijsje van € 10,00!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *