Muren van verraad – Nova Ren Suma – Recensie

  • Titel – Muren van verraad
  • Auteur – Nova Ren Suma
  • Uitgever – Karakter Uitgevers B.V.
  • Aantal pagina’s – 352
  • Uitgave – Paperback
  • ISBN –  9789045209821
  • Verschenen –  juli 2015
  • Genre – Literaire Young Adult thriller

Muren van verraad-framed

Muren van verraad is het verhaal van Amber en Violet. Amber zit vast in Aurora Hills, een beveiligde jeugdinrichting. Violet is een danseres die haar hele leven nog voor zich heeft en die een mooie toekomst in het verschiet heeft. Op een nacht springen alle sloten van de jeugdinrichting Aurora Hills los. Onder de 42 meisjes die in de jeugdinrichting verblijven ontstaat er totale gekte. Violet staat op het punt naar New York te vertrekken om daar door te breken als danseres. Haar toekomst ziet er rooskleurig uit. Maar er zijn een aantal dingen gebeurd, zoals de dood van haar vriendin Orianne die het moeilijk maken om gewoon door te gaan alsof er niets is gebeurd. Ori heeft korte tijd samen met Amber in Aurora Hills gezeten. Amber en Violet kennen elkaar niet maar blijken toch nauw verbonden te zijn door Orianne.  Ori wordt verdacht van de moord op twee concurrentes van haar. Maar is Orianne wel schuldig of zit het allemaal anders in elkaar dan iedereen denkt?

Ze had het bebloede wapen in haar hand. Terwijl ik weer een beetje bijkwam, zag ik het stanleymes, wie het vast had, en ik dacht dat ik wist wat er was gebeurd.

Muren van verraad bestaat uit zes delen en wordt afwisselend verteld door Amber en Violet. Amber is terecht gekomen in de jeugdinrichting omdat ze schuldig is bevonden aan de dood van haar stiefvader. Of ze nu schuldig is of niet, ze had genoeg reden om haar stiefvader iets aan te doen. Sinds Amber in Aurora Hills zit heeft ze geen contact meer gehad met haar moeder, ze heeft zelfs geen enkele keer bezoek gehad. Vlak voordat Amber de jeugdinrichting mag verlaten, wordt Ori haar nieuwe celgenoot. Door het verhaal van Violet komen we te weten waarom Ori in Aurora Hills is beland en waar ze van beschuldigd wordt.

‘Ik zat al sinds mijn veertiende vast (doodslag; ik ontkende schuldig te zijn; ik had voor de uitspraak van het vonnis in een rok en een ragfijne panty gewurmd; mijn moeder wendde haar gezicht af toen ik schuldig bevonden werd en ze heeft me sindsdien niet meer aangekeken).’

Ik had veel moeite om in het verhaal te komen en mijn aandacht erbij te houden. Ik moest veel omschakelen en daardoor was het lastig te volgen. Op de een of andere manier kon het verhaal mij niet te pakken krijgen. Ondanks dat er veel verteld wordt vond ik de personages wat vlak blijven. Had iets meer over hun verleden willen weten dan dat er nu werd verteld. Daarentegen is het een origineel en apart verhaal en bleef ik wel genoeg nieuwsgierig om door te blijven lezen. Toen eenmaal alles duidelijk werd en alle stukjes op hun plaats vielen was ik toch verrast en onder de indruk hoe dit verhaal in elkaar is gezet. Maar Muren van verraad is jammer genoeg voor mij geen boek waarvan het verhaal lang zal blijven hangen, gewoon leuk om gelezen te hebben.

stersterster

Met dank aan Uitgeverij Karakter voor het beschikbaar stellen van dit leesexemplaar.

Muren van verraad is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *