Naomi – Philip le Bon – Recensie

Naomi-framed

Philip le Bon woont in de buurt van Brugge. Projectmatig werkt hij als beveiligingsadviseur voor bedrijven en openbare instanties. Daarnaast schrijft hij. Met de bloedstollende reeks De Mooie Moorden bewijst hij een meester is in het combineren van criminele actie, spanning en psychologie.

In het derde deel van De Mooie Moorden trilogie maken we kennis met Naomi. De Palestijnse vrouw is een van de meest gewetenloze terroristen van de Al-Aqsa Martelarenbrigade. Gevormd door haar verleden nadat de Israëli’s haar familieleden vernietigd hadden en haar dromen werden verwoest. Ze wordt gevangen genomen door de Israëlische geheime dienst, Shin Bet. De meest verschrikkelijke marteltechnieken worden gebruikt om haar te breken maar net op tijd weet ze te ontsnappen, dankzij de huurling Troy. Maar Troy heeft een missie voor haar…

Het boek start met een kleine terugblik uit de boeken Sara en Benissa. Een prettig geheugen opfrissertje. Naomi is de afsluiting van De mooie moorden trilogie. Alvorens te starten met Naomi is het een must om eerst de boeken Sara en Benissa te lezen, maar dan heb je ook een hele mooie, spannende reeks in handen. Het boek Benissa eindigde best heftig en ik was erg nieuwsgierig hoe het met Benissa zou zijn. En of Philip le Bon deze reeks op, een voor mij, bevredigende wijze zou weten af te sluiten.

Als ze haar vuurwapen moet inruilen voor Sara’s leven, start een gevecht op leven en dood. Tot Benissa wordt geraakt door een kogel…en het licht uitgaat.

Het boek bestaat uit drie delen en de start staat al meteen in het teken van veel actie en spanning. De Mooie Moorden reeks gaat in volle vaart verder. Gelijk is er een hoog spanningsveld aanwezig en het valt zwaar het boek Naomi af en toe even terzijde te leggen. Na het lezen van de boeken Sara en Benissa is er met veel van de personages een band ontstaan en het willen weten hoe het verder met ze gaat zorgt voor een extra spanningsveld. Het gevaar is nog steeds niet geweken en de strijd gaat voort. Een heftige strijd en ook in dit boek worden gruwelijke passages niet vermeden. De vele plotwendingen houden je aan het boek gekluisterd en het verhaal behoudt voortdurend de interesse. Als lezer heb je vaak al een bepaald einde in gedachten en dit had ik ook met het boek Naomi. Maar het ging totaal niet zoals ik had verwacht en er waren zelfs een aantal verdrietige momenten.

Een juiste afsluiting van de reeks? Ja, zeker wel. Naomi, het laatste deel van De Mooie Moorden reeks houd je gevangen tot aan de laatste bladzijde en laat je volledig meeleven. Een mooie uitwerking waaruit blijkt dat de auteur vanaf zijn debuut flink gegroeid is in zijn schrijven. En de wijze waarop hij actie, spanning en psychologie combineert is gewoonweg subliem te noemen. Dan is er toch even die teleurstelling, de reeks is afgerond. Ik zal Benissa missen, dit afscheid was voor mij eigenlijk nog net ietsje te vroeg.
Ten tijde dat ik deze recensie schrijf verschijnt er op Facebook het bericht dat de auteur de schrijverspen erbij neerlegt. Mijn enige gedachte hierover is: eerst zien, dan geloven…

Deze recensie is eerder gepubliceerd op Boekenbijlage.

Lees hier het interview dat Boekenbijlage had met Philip le Bon.

Titel: De mooie moorden III- Naomi|Auteur: Philip le Bon
Uitgever: Lannoo| ISBN: 9789401428729| Blz: 320

Naomi is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com
Boekenroute.nl
Bruna.nl
Eci.nl

© 2016, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *