Nieuw in Boqees: Disney-(voor)leesboeken

Donald & Mickey, Anna & Elsa en Bliksem McQueen – het zijn een paar van de vele Disney-karakters die zich sinds vandaag in Booqees bevinden. Het digitale leesplatform biedt nu ook 30 Disney-boeken om te lezen op de tablet, pc of smartphone.

De Disney-voorleesboeken zijn speciaal geschreven voor kinderen tot een jaar of zes en zijn eerder verschenen bij de Disney Boekenclub. De Frozen-titels en Ducklezen-boekjes zijn bestemd voor kinderen die zelf kunnen lezen.
Rikky Schrever, contentmanager bij Booqees, is enthousiast over de komst van de Disney-titels. “Deze ‘booqees’
[spreek uit: boekies] vormen een mooie aanvulling op de prentenboeken, avi-boekjes en romans die we al aanbieden aan onze abonnees.”

Als actief leesbevorderaar weet Schrever wat de kracht is van populaire, rijk geïllustreerde lectuur. “Disney-boekjes, maar bijvoorbeeld ook de boeken van Geronimo Stilton, zijn uitermate geschikt om voor te lezen. Door daar vroeg mee te starten, ervaren kinderen al op jonge leeftijd dat lezen hartstikke leuk is. Voorlezen is de eerste stap in de leesontwikkeling.”

Vroeger werd gedacht dat kinderen luie lezers zouden worden van strips en andere plaatjesboeken. Schrever: “Het
tegendeel is waar. Deze ebooks bieden juist een laagdrempelig opstapje naar verhalen met maar weinig illustraties. Kinderen kunnen ademloos luisteren naar de avonturen van hun favoriete tekenfilmfiguurtjes. Door samen met je peuter of kleuter te praten over wat je op de afbeeldingen ziet, vergroot je ongemerkt de woordenschat van je kind.”

Booqees is beschikbaar voor Apple iPad, iPhone en Android-tablets en -telefoons. Ook is het mogelijk ebooks te
lezen via de browser op een pc of laptop.
Probeer Booqees de eerste maand voor maar € 1,-! Meer informatie hierover beschikbaar op www.booqees.nl.

Booqees Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *