Nieuwe aanwinsten

Onlangs had ik het geluk een bon van Bol.com te winnen. Ook doe ik regelmatig mee aan enquetes waarmee je kunt sparen voor Bol bonnen. Samen met de gewonnen bon had ik een leuk bedragje bij elkaar, dus even lekker geshopt bij Bol. Ondanks dat mijn boekenkast uitpuilt en er een flinke stapel recensie-exemplaren ligt, zijn er altijd nog wel wensen. (komt je dit bekend voor?)

Een boek dat hoog op de verlanglijst stond was de nieuwe thriller van Gard Sveen: De hitte van hel. Zijn eerste thriller staat hier ook in boekenkast, moet alleen eerlijk bekennen dat deze nog steeds ongelezen is. Deze gaat dus wel als eerste op de leesstapel.

Samenvatting

Als inspecteur Tommy Bergmann een zwaargewonde prostituee aantreft in een appartement in Oslo, voert zijn herinnering hem terug naar een zaak tijdens zijn beginjaren bij de politie. De verwondingen van de jonge vrouw lijken namelijk verontrustend veel op die van de slachtoffers van seriemoordenaar Anders Rask, een onderwijzer die in de jaren tachtig dood en verderf zaaide. Rask zit echter opgesloten in een van de zwaarst bewaakte tbs-klinieken van het land en kan dus de dader niet zijn.
De moeder van een van de vermoorde meisjes leest in de krant over de zaak van de prostituee. Ze is er zeker van dat Rask, haar dochters toenmalige onderwijzer, ten onrechte veroordeeld is, en ze weet wie de echte dader is.
Maar hoe zeker ze ook van haar zaak is, ze kan er met geen mens over spreken. Want als ze dat doet, zullen ook haar eigen geheimen naar boven komen, van die noodlottige avond in 1988 toen haar dochter voor altijd verdween.

De hel gaat open is het los te lezen tweede deel in de serie over de Oslose inspecteur Tommy Bergmann. Een duistere thriller die je meesleurt in iemands waanzin – maar is het die van het slachtoffer… of van de dader?

Nog een thriller stond hoog op de lijst, In wolfskleren van Simo Hiltunen. Alleen die mooie cover al…Nu hopen dat de inhoud mij niet gaat teleurstellen.

Samenvatting

In Helsinki vindt een gezinsdrama plaats: een politieagent vermoordt zijn vrouw en twee dochters, en pleegt daarna zelfmoord. Misdaadjournalist Lauri Kivi heeft zich in gezinsmoorden gespecialiseerd en krijgt de opdracht een diepgravend stuk over de zaak te schrijven voor het weekendkatern van zijn krant. Voor zijn onderzoek reist Lauri af naar zijn geboortestreek in Oost-Finland, waar de voorgaande jaren een golf aan gezinsdrama’s heeft plaatsgevonden. Maar na terugkomst in Helsinki is hij ervan overtuigd dat er iets anders aan de hand is: deze moorden zijn zo geënsceneerd dat de vader steevast de schuldige lijkt. De politie is erop gebrand aan te tonen dat hun collega geen moordenaar is en deelt de vermoedens van de journalist. Maar dan rust de verdenking ineens op Lauri zelf…

 

Op Facebook werd mijn aandacht getrokken door het boek Over de rand van Arianne Grootendorst. Een True Crime verhaal en als ik zo de samenvatting lees is het een heftig verhaal. Dit boek heb ik op de ereader gezet.

Samenvatting

Waargebeurd verhaal! Over de rand is een pageturner, een nachtmerrie, geschreven door een vrouw die zich staande heeft gehouden na een verschrikkelijke gebeurtenis die haar leven voorgoed veranderde. Het is een kille nacht in februari. Arianne Grootendorst wordt wakker in haar bovenwoning in Rotterdam. Het is donker en ze ligt in bed. Haar eerste gedachte is: ik krijg geen lucht, en ze hapt naar adem. Op haar zit een reusachtige man die haar keel dichtknijpt en als een waanzinnige uit zijn ogen kijkt. Er is geen ontsnappen mogelijk. Langzaam wordt het donker voor haar ogen… In het huiveringwekkende Over de rand schrijft Grootendorst over de schokkende verkrachting in haar eigen woning die ze ternauwernood overleefde. Zwaargewond weet zij zich met bijna bovenmenselijke inspanning via een touw aan haar balkon in veiligheid te brengen. Haar onderbuurman die met zijn vrouw televisie zit te kijken, ziet plotseling een hevig bloedende vrouw dwars door zijn schuifpui naar binnen storten. Na haar strijd om te overleven volgen het opsporen van de dader, de gebeurtenissen in de rechtszaal en de moeizame geestelijke verwerking van het misdrijf. Haar aangrijpende true-crimerelaas, dat leest als een thriller, wordt afgewisseld met passages uit het politiedossier, verhoren door de rechercheurs en processen-verbaal, die integraal zijn opgenomen in het boek.

 

Ik denk dat ik mijn bonnen welbesteed heb, het is alleen jammer dat je er geen tijd bij kunt kopen…Deze boeken worden in ieder geval toegevoegd aan de Hebban Reading Challenge 2017.

 

Wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *