Wat nu? – Kristan Higgins – Recensie

Kristan Higgins schreef altijd al – onder andere voor reclamebureaus – maar met boeken begon ze pas toen haar kinderen nog klein waren en ze graag thuis wilde werken. Vele van haar romans prijken op de bestsellerlijsten van onder andere de New York Times en USA Today. Wat haar boeken zo geweldig maakt? Haar heldinnen zijn net zo neurotisch, onzeker en stoer als iedereen. Bovendien zijn haar boeken hilarisch en ontroerend.

De vader van Parker heeft zich schuldig gemaakt aan handel met voorkennis. Het ergste hiervan is dat hij ook haar erfenis hiervoor heeft gebruikt. Parker had een onbezorgd leventje dankzij haar trustfonds, maar nu is er helemaal niets meer. Terwijl haar vader zijn straf uitzit in de gevangenis moet Parker een nieuw leven zien op te bouwen. Het enige dat ze nog over heeft is een huisje in Maine, dat ze ooit van een tante heeft geërfd. Ze besluit dit huisje op te gaan knappen om daarna voor een goede prijs te verkopen. Alleen als ze in Maine aankomt, blijkt het huisje een krot te zijn…

Wat nu? wordt verteld vanuit het perspectief van Parker, in de derde persoon. Parker heeft een serie kinderboeken geschreven waarvan ze de opbrengst aan het goede doel doneert. Ze had het geld immers niet nodig. Nu wordt het een ander verhaal, en de uitgever zit te wachten op een nieuw idee van haar. Maar ondertussen moet ze ook orde op zaken stellen. Parker is, ondanks dat ze nooit heeft hoeven te werken voor haar geld, een vrouw die van aanpakken weet en zich snel weet aan te passen. Als haar zoontje op vakantie is met haar ex-man, gaat Parker naar Maine om zo snel mogelijk het huisje op te knappen zodat ze het kan verkopen. Als James, de advocaat van haar vader arriveert en zijn hulp aanbiedt, ziet ze dat eigenlijk helemaal niet zitten want ze kan deze man niet uitstaan maar ze heeft geen keus, alleen redt ze dit niet. Parker wordt warm ontvangen door de bewoners van het dorpje en ze voelt zich al snel thuis. Alleen James, die zorgt voor de nodige irritaties. Waarom is hij ook zo knap?

Het is mooi om te lezen hoe een vrouw die financieel totaal aan de grond zit niet bij de pakken neer blijft zitten en met al haar energie er wat van probeert te maken. Er is een uitgebreide kennismaking met dit personage en je leert Parker al snel goed kennen. James blijft wat langer op de achtergrond, maar naarmate het verhaal vordert komen we erachter waarom James soms zo vreemd kan reageren en wat terughoudend is op het persoonlijke vlak. Leuke en interessante karakters waar iedereen wel iets in herkent. Personages om je gemakkelijk in te kunnen verplaatsen. De spanning tussen Parker en James is vanaf het begin voelbaar en uiteraard blijven ze zoals je kan verwachten lang om elkaar heen draaien. Wat nu? Ontroerde, maar had ook hilarische momenten waar ik om kon lachen. De aantrekkingskracht tussen Parker en James is groot, en door het samen klussen aan het huisje komen ze nader tot elkaar om daarna door een of ander stom misverstand weer ver van elkaar af te staan. Aantrekken en afstoten.

De auteur heeft een fijne toegankelijke schrijfstijl en het onderwerp van Wat nu? nodigt uit om te lezen. Een leuke roman waarbij je je voortdurend afvraagt, krijgen ze elkaar wel of niet? En je je soms verwondert hoe ingewikkeld mensen kunnen doen, hoe ze het elkaar soms onnodig moeilijk maken. Maar bovenal een mooie roman over doorzettingsvermogen en liefde. Een roman om heerlijk bij weg te dromen.

 

Deze recensie is eerder verschenen op Boekenbijlage.nl

Met dank aan Harper Collins voor het toesturen van een leesexemplaar.

Titel: Wat nu?| Auteur: Kristan Higgins
Uitgever: Harper Collins Holland| ISBN: 9789402715804|Blz: 382

Wat nu? is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com
AKO.nl
Eci.nl
Boekenwereld.com

 

© 2017, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *